Literair Café op 27 maart

Wilfried de Jong en Cok van Vuuren te gast

Wilfried de Jong en Cok van Vuuren te gast

SCHIEDAM - Theatermaker, TV-presentator, acteur, schrijver én incidenteel contrabassist Wilfried de Jong komt op woensdag 27 maart naar de Korenbeurs met zijn vriend en gitarist Cok van Vuuren. Samen voorzien ze verhalen uit De Jongs laatste boek Schwung, waaruit hij onder meer zal voordragen, van een muzikaal decor tijdens het Literair Café van maart.

De Jong en Van Vuuren kennen elkaar van Ocobar, ooit huisband bij het televisieprogramma  Holland Sport. Wilfried: "Cok is een ongelofelijke gitarist. Hij heeft ‘grote oren’, zoals ze  zeggen. Hij luistert en speelt op bijzondere elektrische gitaren die hij al jaren verzamelt.”

Schiedammer Cok van Vuuren heeft meerdere soloprojecten van De Jong begeleid in het theater. Dwars door  het boek Schwung nemen ze hun publiek mee op een avontuur waarvan ze zelf vaak ook  niet weten waar ze terecht zullen komen. En dat is nou precies wat dit zo leuk maakt.

240318 Wilfried de Jong Cock van VuurenLiterair Café
Het in 2016 opgerichte Literair Gezelschap Schiedam organiseert samen met de Bibliotheek Schiedam het Literair Café. Gewoonlijk vindt dat iedere laatste donderdag van de maand  plaats in de bibliotheek in de Korenbeurs. Inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers  naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen.  Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel.

Praktische informatie
Datum: Woensdag 27 maart van 20.00 tot 22.00 uur
Zaal open om 19:30 uur
Locatie: bibliotheek in de Korenbeurs, Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam
Entree: €10,- (€2,50 korting voor leden van de bibliotheek en/of het Literair Gezelschap 
Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun CJP €5,-)
Kaarten bestellen via de website van de bibliotheek. De boekverkoop wordt verzorgd door  Boekhandel Post Scriptum.

18-03-2024