Tips van Herbert Herruer om Schiedams te koken, met een kopstoot bijvoorbeeld

Wijning, Wijn & Beleving bestaat 10 jaar en viert het

Wijning, Wijn & Beleving bestaat 10 jaar en viert het

SCHIEDAM - Wijning, Wijn & Beleving op de Dam bestaat dit jaar tien jaar. Eigenaar Herbert Herruer vertelt Jan Willem de Boer van JW TV over het jubileumfeest in het Wennekerpand en over het menu van deze week, dat in het teken staat van de IDDF-restaurantweek.

door Jan Willem de Boer (video-reportage)

In het kader van het IDDF, voluit het International Dutch Distillers Festival, kookt Wijning deze week een gerecht mét gedistilleerd. Dat is een ambachtelijk gerookte zalm, gemarineerd met gin.

In het algemeen kun je over koken met gedistilleerd zeggen, dat gin een interessante vorm heeft van kruiden, die aansluiting kunnen vinden met grondstoffen die een kok gebruikt. Ook gelagerde gedistilleerde dranken, dat wil zeggen dranken die op hout gerijpt zijn, kunnen gebruikt worden en die doen het bijvoorbeeld goed in combinatie met schaal- en schelpdieren.

"Een tip voor de thuiskok die eens een 'Schiedams gerecht' op tafel wil zetten?", vraagt Jan Willem.  Herbert: "Kook eens met een 'kopstoot'. Dat hoeft niet moeilijk te zijn. Je kunt een groentemix bij een grootgrutter kopen. Wat olie in de pan en je haalt de groentemix erdoorheen. Op het laatst dan een biertje en een borrel erbij. En je hebt een lekker Schiedams gerecht."

Donderdag 16 juni 2022, aanvang 20.00 uur, wordt in het Wennekerpand het tienjarig bestaan van Wijning gevierd, met een zevental muzikanten en een dj. Meer informatie en kaarten boeken, zie deze webpagina.

Voor meer informatie over het IDDF, zie ons eerdere artikel:

Hier neem je alvast een kijkje op het Glasfabriek-terrein; het festivalterrein voor 'IDDF in Concert' wordt opgebouwd

01-06-2022