Zuid is welkom op vrijdag 28 juni

Wijken Welkom in Stedelijk Museum

Wijken Welkom in Stedelijk Museum

SCHIEDAM - Wijken Welkom, het initiatief waarbij Stedelijk Museum Schiedam alle Schiedammers uitnodigt voor een gratis wijkavond in het museum, staat weer voor de deur. Vrijdag 28 juni is het feest voor en door de wijk Zuid. De vorige drie avonden waren een groot succes.

Er zijn ontzettend veel Schiedammers langsgekomen die hebben genoten van muziek- en dansoptredens, heerlijke hapjes uit de wijk en veel kinderen zijn creatief bezig geweest in het Atelier. Ook de overige Wijken Welkom avonden beloven groot feest te worden. Op vrijdag 28 juni kunnen alle bewoners uit de wijk Zuid een gratis kijkje nemen in het museum

Alles uit de wijk Zuid
​Het museum organiseert de Wijken Welkom avonden samen met de wijken. Dit keer zijn er heerlijke hartige en zoete hapjes gemaakt door jouw mede-Schiedammers. In de sfeervolle museumkapel kan iedereen genieten van live muziek van onder andere Popkoor Pleasure en Oekraïense Schiedammers. Dansliefhebbers kunnen opnieuw de coole dansoptredens van 010HipHop bewonderen en jong en oud kunnen zich laten schminken door Wendy uit de wijk Zuid. In de Stadsgalerij organiseert Energie Schiedam ​ een bingo met handige tips en prijzen. Wie weet val jij wel in de prijzen! Kinderen en families kunnen ook tijdens deze Wijken Welkom avond weer creatief aan de slag in het Atelier. Speciaal voor hen is er een leuke workshop.

Met de bus naar het museum 
​Het feest begint om 19.00 uur op de Hoogstraat 112 en eindigt om 21.00 uur. Wie het gezellig vindt, kan samen meewandelen naar het museum. We verzamelen om 18.30 uur bij de Nieuwe Maasstraat, ter hoogte van de Middelharnissestraat in Schiedam. Ben je slecht ter been? Dan kan jij meerijden met de bus. Net een schoolreisje! De bus vertrekt om 18.40 uur, ook bij de Nieuwe Maasstraat. Om 21.00 uur brengt de bus je weer terug naar Zuid. Wil jij hier gebruik van maken? Stuur dan een bericht naar Meerten Zegers: meerten@stedelijkmuseumschiedam.nl. We horen het graag als je een rollator of rolstoel meeneemt in de bus. Stuur ook daarover een bericht naar Meerten Zegers

Geen kaartje nodig 
​Je hebt geen kaartje nodig voor Wijken Welkom. ‘Je kunt je wel aanmelden via ons Facebook Event of door mij een berichtje te sturen, dan weten we op hoeveel mensen we ongeveer moeten rekenen’, vertelt Zegers. 'Ook als je nog vragen hebt, kan je mij een bericht sturen’. Meerten is te bereiken via meerten@stedelijkmuseumschiedam.nl.

Wijken Welkom-avonden 
​Wijken Welkom organiseren we nu, na het succes in 2022, voor de tweede keer. In totaal zijn er zes feesten, vier voor de zomervakantie en twee daarna. Oost heeft vrijdag 12 april de spits afgebeten. Daarna vierden we feest met Groenoord op donderdag 16 mei. en Nieuwland op vrijdag 31 mei. Nu staat Wijken Welkom voor de wijk Zuid op de planning voor vrijdag 28 juni. Na de zomervakantie is het feest voor de wijken Centrum-West (13 september) en de Noordrand (4 oktober). Bewoners kunnen deze avonden samen met hun familie en buren gratis het museum bezoeken voor een avond vol kunst, muziek en activiteiten. De avonden duren van 19.00 - 21.00 uur.

Voor vragen, opmerkingen of ideeën kun je een bericht sturen naar meerten@stedelijkmuseumschiedam.nl.

Meer over Wijken Welkom lees je hier https://stedelijkmuseumschiedam.nl/activiteiten/wijken-welkom2024/ 

Met dank aan 
​Wijken Welkom wordt mogelijk gemaakt dankzij gemeente Schiedam, VSBfonds, VriendenLoterij Fonds, Fonds 21, Mondriaan Fonds en eenmalige steun van de G.Ph.Verhagen-Stichting.

Foto:
Schiedammers uit Zuid bezoeken het museum tijdens de eerste editie van Wijken Welkom, 2022.
Fotografie:
Aad Hoogendoorn

 

11-06-2024