Anneke Post ontdaan over beschuldigingen

'Wij hebben geen buitenhuizen en ik ben geen pluche-zitter'

'Wij hebben geen buitenhuizen en ik ben geen pluche-zitter'

SCHIEDAM - Vandaag werd het 'politieke jaar' in Schiedam geopend met een vaartocht met de fluisterboten en een etentje bij Zavor. Los daarvan werd vanmiddag één van de raadsleden tijdens een interview door een ander raadslid uitgemaakt voor 'pluche-zitter'.

bb

Anneke Post zat in de vorige raadsperiode in de gemeenteraad voor Leefbaar Schiedam. Die partij deed bij de laatste verkiezingen niet mee. Anneke Post sloot zich aan bij AOV Schiedam. Daarvoor kwam zij deze raadsperiode in de gemeenteraad. Zij splitste zich al snel af. Enkele maanden geleden liet haar man, Wim Post, als bestuurder van Leefbaar Schiedam weten dat bij de komende verkiezingen Leefbaar weer van de partij zal zijn. Gisteren deed hij een oproep aan lokale partijen om samen één blok te gaan vormen.

Dat initiatief van Leefbaar werd inmiddels door verschillende partijen bekritiseerd. Arie Villerius, die in de vorige raadsperiode voor Leefbaar in de raad zat, maar nu voor Lokaal Onafhankelijk Schiedam in de raad zit, had de duidelijkst uitgesproken kritiek. Hij noemt het initiatief van Wim Post een laatste poging om nog voet aan de grond in politiek Schiedam te krijgen en adviseert Wim en Anneke om maar van hun buitenhuizen te gaan genieten. 

fb1-1

"Ik word uitgemaakt voor pluche-zitter. Dat ben ik absoluut niet", reageert Anneke Post, "en twee buitenhuizen, waar haalt hij het vandaan. We wonen in een appartement in het centrum en dat is het. Toch heel vervelend wat je zo over je heen krijgt, en dan moeten we gezellig gaan eten nu. Ik heb er niet echt zin in." Dat zegt ze terwijl net een van de twee fluisterboten met collega-raadsleden en leden van het college van B&W passeert. Dat ze niet mee is gaan varen, heeft overigens niets te maken met de politieke turbulentie, zo verzekert ze. "Ik had ook nog een verjaardag", zegt ze. 

Dat ze al snel in de lopende raadsperiode afscheid nam van AOV Schiedam, daar wil Anneke Post nog graag iets over kwijt. "Ik voel me weggepest. Men had wellicht gedacht dat ik mijn zetel dan op zou geven. Mijn zetel opgeven vond ik, na er goed over te hebben nagedacht en met verschillende mensen over gesproken te hebben, beter om niet te doen."

De video-interviews met Wim Post en met degenen die kritiek op zijn plan hebben, kun je zien door de afbeeldingen hieronder aan te klikken.

10-09-2021