Geïnteresseerden moeten om dit te mogen kopen van gemeente een plan indienen

Wie wil wonen in ex-rioolgemaal moet zo'n 4 ton op tafel leggen

Wie wil wonen in ex-rioolgemaal moet zo'n 4 ton op tafel leggen

SCHIEDAM - De gemeente Schiedam verkoopt het pand aan de Schiedamseweg 77. Een potentiële koper dient hiervoor een plan bij de gemeente in te dienen. Het college van burgemeester en wethouders kiest uit de plannen die voldoen aan de opgestelde richtlijnen vervolgens het beste voorstel.

Wij schreven op 8 juni jl. al dat dit gemeentelijke pand te koop is. Dat én welke panden er nog meer worden verkocht, kun je in het artikel via onderstaande link lezen:
https://www.deschiedammeronline.nl/politiek/details/deze-panden-en-percelen-van-de-gemeente-schiedam-worden-verkocht

De gemeente heeft deze week een persbericht besteed aan de verkoop van dit pand, in het bijzonder over hoe een geïnteresseerde koper ervoor in aanmerking kan komen. 

Meer informatie over het pand
Dit voormalige rioolgemaal, met trafovoorziening, aan de Schiedamseweg is rond 1950 gebouwd als onderdeel van de stadsbrede vernieuwing van de waterhuishouding. Het pand ligt op een centrale plek in de waterstructuur van de wijk Kethel. De functie van rioolgemaal heeft het gebouw al jaren niet meer. Tot 2013 is het tijdelijk gebruikt door de Schiedamse aquarium- en terrariumvereniging. Momenteel wordt de ruimte verhuurd via leegstandsbeheerder Ad Hoc en zit er een bedrijf in.

Voor de Schiedamseweg 77 denkt de gemeente Schiedam dat het mogelijk is om 1 à 2 woningen te creëren. Hierbij is een combinatie met een kantoor of praktijk aan huis mogelijk. De locatie aan de Schiedamseweg wordt sinds kort via woningverkoopsite Funda aangeboden.

Het minimale bod voor deze locatie is € 375.000,-- exclusief kosten koper en eventueel kostenverhaal op basis van WRO (Wet ruimtelijke ordening). Er geldt een zelfbewoningsplicht. Anke Bodewes Makelaardij og is voor dit object de makelaar van de gemeente. Lees meer op Funda onder deze link:
https://www.funda.nl/koop/schiedam/huis-41345670-schiedamseweg-77/

Foto's (c) De Schiedammer Online

 

 

afbeelding
afbeelding

17-06-2021