Oproep PvdA:

Wie heeft ruimte beschikbaar voor dakloze Kledingbank Schiedam?

Wie heeft ruimte beschikbaar voor dakloze Kledingbank Schiedam?

SCHIEDAM - De Kledingbank Schiedam is dakloos. Wie o wie helpt deze instelling aan een nieuw onderkomen, zo vraagt de PvdA Schiedam.

De Kinderkledingbank was tot maart gevestigd in een bedrijfsruimte (ooit tandartspraktijk Van Gendt) onder een flat aan de M.C.M. de Grootstraat in Schiedam. Inmiddels is deze flat gesloopt. De kledingbank voor volwassenen was reeds eerder gesloten.

De partij PvdA Schiedam heeft gisteren op haar website een oproep gedaan aan ondernemers in Schiedam om een ruimte beschikbaar te stellen. "Oproep aan Schiedamse ondernemers of vastgoedbezitters met een hart dat slaat voor de Schiedamse Nieuwlanders die leven onder het minimum. Heeft u een leegstaande ruimte ? Stel deze ter beschikking aan de kledingbank Nieuwland."

En: "Als u vlug reageert dan kan de kledingbank Nieuwland een doorstart maken, ze is eigenlijk onmisbaar. Bovendien zijn we dan met z’n allen heel milieubewust bezig. Twee vliegen in één klap dus. Met een zeer nabije toekomst waarin er sterk stijgende energiekosten etc. worden gesignaleerd, is het dubbel zo belangrijk dat mensen over warme kleding kunnen beschikken."

Lees ook:
Kinderkledingbank heeft geloof in een snelle doorstart
https://www.deschiedammeronline.nl/stad/details/kinderkledingbank-heeft-geloof-in-een-snelle-doorstart 

Ook pand van kinderkledingbank sneuvelt onder de sloopkogel
https://www.deschiedammeronline.nl/politiek/details/ook-pand-van-kinderkledingbank-sneuvelt-onder-de-sloopkogel

Foto's: de flats aan de M.C.M. de Grootstraat worden gesloopt (foto's door Louise Melchers)

nieuwlandmcm2

27-09-2021