'Wha Wing brug' is klaar in De Boshoek

'Wha Wing brug' is klaar in De Boshoek

SCHIEDAM - Vrijwilligers van De Boshoek in Schiedam Noord zijn al enkele maanden bezig het natuurcentrum beter toegankelijk te maken voor gebruikers van rolstoelen en van rollators. Dit weekeinde werd de laatste hand gelegd aan het veiliger maken van het bruggetje over de vijver.

door Ad Bakker (tekst en foto's)

Op het bruggetje werd aan beide zijden een railing aangebracht, hetgeen voor de mensen die voor hun mobiliteit afhankelijk zijn van hulpmiddelen het van het bruggetje afglijden voorkomt. Het bruggetje heeft ook al een naam: de 'Wha Wing brug'. 

wa

Vrijwilliger Wha Wing heeft de meeste zweetdruppels geplengd met het rolstoelveilig maken van de brug. Ook vrijwilliger Hans verdient een pluim, want die komt met de ideeën hoe en met welke materialen dat moet gebeuren.

ha

Ik - zelf rolstoelgebruiker - vind het geweldig waarmee ze bezig zijn in De Boshoek. Ik hoop dat de lockdown snel wordt opgeheven, zodat ik de brug en de rolstoelveilig gemaakte paden kan gaan gebruiken. Mijn hobby is het om foto's te maken van de natuur in Schiedam en daarbij ook door middel van macrofotografie het minuscule leven zichtbaar te maken. Je weet echt niet wat je allemaal ziet, als je heel goed kijkt. 

Hier lees je op de website een column van me, waarin ik met tekst en beeld de in Schiedam levende fluweelmijt beschrijf:
Mijt in koninklijk fluweel

Foto onder: vrijwilligers Wha Wing (links) en Hans (rechts)

werkaan

 

18-01-2021