Westvestkerk krijgt donatie van DeltaPORT voor thuisconcerten

Westvestkerk krijgt donatie van DeltaPORT voor thuisconcerten

SCHIEDAM - Stichting Westvest in Schiedam heeft een donatie gekregen van het DeltaPORT Donatiefonds. "Het gaat om een bedrag voor het mede-mogelijkmaken van huisconcerten', aldus dit fonds.

Met het DeltaPORT Donatiefonds wil het haven- en industriële bedrijfsleven zijn maatschappelijke betrokkenheid tonen door het verstrekken van geldelijke bijdragen aan instellingen zonder winstoogmerk die actief zijn op het gebied van cultuur, welzijn, sport en recreatie in de directe omgeving van het Rotterdamse haven- en industriegebied. Om je een beeld te geven van instellingen die naast de Westvestkerk onlangs met succes subsidie hebben aangevraagd, lees je hieronder enkele voorbeelden

- Jongerencoaches in Delfshaven, het fonds ondersteunt het project ‘Van droom naar doel is doen’ waarbij in de Rotterdamse wijk Delfshaven jongerencoaches worden opgeleid. 

-  Kinderkrant, met steun van het fonds gaat kinderkrant Jong010 ook verhalen maken over het Rotterdamse haven- en industriegebied. De verhalen moeten voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar een verbinding maken met de haven.

- het Barendrechtse jeugdhulpcentrum.

- Museum Vlaardingen krijgt een bijdrage voor een expositie over de Vlaardingse marineschilder Arij Pleijsier.

- een vogelmuur die Urban Ideals wil realiseren in de Rotterdamse binnenstad. Het doel van het project is het vergroten van de biodiversiteit door natuurlijke habitats te creëren als ‘appartementen’ voor vogels op blinde muren. 

- Historyland in Hellevoetsluis.

- Volkstuinvereniging Ons Belang in Hoogvliet

- Stichting Boombehoud Vlaardingen.

12-02-2021