Ook worden warmteleidingen aangelegd voor project Nieuwe Energie voor Groenoord

Werkzaamheden Van Beethovenlaan van juni 2022 tot in december 2023

Werkzaamheden Van Beethovenlaan van juni 2022 tot in december 2023

SCHIEDAM - Maandag 20 juni a.s. start de herinrichting van de Van Beethovenlaan. Stedin en Evides beginnen dan met vervangingswerkzaamheden. Daarna gaan Eneco en de gemeente Schiedam in het gebied aan het werk. De uitvoering gebeurt in 3 fases. Fase 3 duurt tot december 2023.

beethoven3 (2)

"De Van Beethovenlaan is een belangrijke doorgangsweg in Groenoord. Door het vele gebruik, is de laan toe aan groot onderhoud. Voor de gemeente Schiedam is dit aanleiding om op en rondom de Van Beethovenlaan werkzaamheden uit te voeren die een veiligere, prettigere en groenere laan opleveren. In juni 2022 beginnen de werkzaamheden. Eind 2023 is de herinrichting klaar", aldus de gemeente.

Tijdens de werkzaamheden krijgen omwonenden en verkeer te maken met omleidingen. Hiermee blijven alle woningen en bedrijven in het gebied bereikbaar voor bewoners, hulpdiensten, ondernemers, leveranciers, pakketbezorgers en bezoekers. 

Fase 1 (juni 2022 – januari 2023)
Waterbedrijf Evides en netbeheerder Stedin voeren vanaf juni 2022 vervangingswerkzaamheden uit. Evides vervangt oude waterleidingen door nieuwe en Stedin vervangt oude asbestcement gasleidingen door kunststoffen leidingen.

Fase 2 (augustus 2022 – maart 2023)
Eneco legt in Fase 2 warmteleidingen aan, die later gebruikt kunnen worden voor een warmtenet. Dit valt onder het project Nieuwe Energie voor Groenoord. De gemeente Schiedam vervangt de riolering op en rondom de Van Beethovenlaan.

Fase  3 (april 2023 – december 2023)
In Fase 3 richt de gemeente de Van Beethovenlaan (en omgeving) in volgens het inrichtingsplan. 

Zie verder onder deze link op de webpagina van de gemeente.

Foto's (c) De Schiedammer Online

beethoven2

 

09-06-2022