het Scheur iets langer gesloten voor de scheepvaart

Werkzaamheden Maasdeltatunnel bijna afgerond

Werkzaamheden Maasdeltatunnel bijna afgerond

REGIO - Waar de afzinkoperatie van het tweede tunneldeel van de Maasdeltatunnel gisteren voor op schema liep, nemen de afrondende werkzaamheden van vandaag meer tijd in beslag. Hierdoor kan het Scheur (de Nieuwe Waterweg) niet om 15.00 uur worden opengesteld voor de scheepvaart. De afsluiting van de waterweg duurt tot ongeveer 18.00 uur.

Maandagochtend startte rond 06.30 uur het transport van tunneldeel Isabella, waarna ze rond 8.00 uur op de afzinklocatie aankwam. Halverwege de middag kon het werkelijke afzinken beginnen en rond 05.00 uur dinsdagochtend lag het tunneldeel op de bodem van het Scheur en kon het deurtje naar het zuidelijke tunneldeel Alara worden geopend. Daarna is gestart met de afrondende werkzaamheden, waaronder het losmaken van de hijspunten van het tunneldeel. Deze activiteiten hebben iets langer geduurd dan gepland.

Blankenburgverbinding
De Blankenburgverbinding is een nieuwe snelweg, de A24, die de A20 bij Vlaardingen verbindt met de A15 bij Rozenburg. Meer informatie over het project vindt u op www.blankenburgverbinding.nl.

07-11-2023