'Ingezonden' over de nieuwe naamborden voor de bruggen in Schiedam

'Werkelijk monsterlijk grote en oerlelijke naamborden'

'Werkelijk monsterlijk grote en oerlelijke naamborden'

SCHIEDAM - Schiedammer Marcel Heinsbroek ergert zich aan de nieuwe borden die de namen van bruggen aangeven. "Werkelijk monsterlijk grote en oerlelijke naamborden", vindt Marcel. Hij zond ons onderstaande tekst en de foto van het bord van de Korte Havenbrug en op de achtergrond de Beursbrug.

INGEZONDEN

"Het centrum van Schiedam kent prachtige binnenwateren: Schie, Lange Haven, Korte Haven, Nieuwe Haven. Al deze ‘havens’ worden overspannen door bruggen. Dat zijn veelal historisch ogende exemplaren. Ophaalbruggen, draaibruggen, basculebruggen; het is er allemaal. Een aantal bruggen hebben hun naam vermeld staan, geschilderd of met reliëfletters op de constructie. Niet te opvallend, maar zo kan iedere langslopende of onderdoor varende passant toch te weten komen wat de naam van de brug is.

Maar blijkbaar is het niet duidelijk genoeg, want iemand heeft het nodig gevonden om de mooie bruggen van Schiedam te laten voorzien van werkelijk monsterlijk grote en oerlelijke naamborden. Niet eens op een paal naast de brug, nee, aan de brug zelf. Knoeperts van borden, in de zeer in het oog springende kleuren wit en (een randje) blauw, en daarnaast een groot bord, vierkant, wit met een rode rand, met daarop de maximum vaarsnelheid of de maximale doorvaarhoogte. Zo hier en daar, bijvoorbeeld op de Taanbrug, hangt het bord ‘met de helling mee’, dus op het oog scheef.

Lang verhaal kort: het ziet er niet uit.

Informatie is leuk en belangrijk, zeker die maximum snelheid, maar had het niet makkelijker véél mooier gekund? De borden kleiner, minder opvallende kleuren, niet aan de relingen maar aan de kades of bruggenhoofden?

Iedere keer dat ik langs een van ‘mijn’ bruggen loop erger ik mij dood. Alstublieft Schiedams bestuur, doe hier iets aan. Het maakt de foto’s van de net teruggekeerde toeristen mooier wanneer de bebording aangepast wordt, is het niet door een ander formaat en een andere kleurstelling, dan wel door ze van de bruggen af te halen en op de naastliggende muren te schroeven.

Marcel Heinsbroek"

Foto: door Marcel Heinsbroek (foto boven is een uitsnede van de foto onder)

breedbruggen

24-04-2022