Gemeente blijkt een tekort in het projectbudget te hebben

Werk aan omgeving van keerlus tram op Slimme Watering schuift op naar volgend jaar

Werk aan omgeving van keerlus tram op Slimme Watering schuift op naar volgend jaar

SCHIEDAM - De ophoging en herinrichting van de omgeving rond de keerlus van de tram aan de Slimme Watering in Schiedam Noord schuift op naar 2022. De gemeente heeft zich misrekend. Het is daardoor niet mogelijk het werk aan te besteden. Saillant is dat februari jl. de gemeente de omwonenden had laten weten in het derde kwartaal van 2021 met het werk te zullen starten.

Begin derde kwartaal zou begonnen worden met de ophoging en herinrichting van de openbare ruimte rond de keerlus van de tram aan de Slimme Watering. Dat werd omwonenden in februari van dit jaar per brief medegedeeld. De werkzaamheden zouden een half jaar in beslag gaan nemen. Je kunt hierover lezen in ons artikel van februari jl.
https://www.deschiedammeronline.nl/stad/details/stuk-van-slimme-watering-en-scheepvaartweg-en-de-tramkeerlus-gaan-op-de-schop

De gemeente heeft omwonenden deze week per brief laten weten dat de werkzaamheden opschuiven naar 2022. "Uit onze laatste financiële berekening blijkt dat we een tekort in het projectbudget hebben. Hierdoor is het niet mogelijk om de aanbesteding te starten. We moeten eerst voldoende financiële steun krijgen, voordat we het werk kunnen aanbesteden. De komende periode ligt hier onze prioriteit. Helaas betekent dit dat de planning opschuift", zo schrijft projectleider van de gemeente Schiedam, Hendro Rencoko. 

Daarnaast moet de gemeente ook rekening houden met het stookseizoen: vanaf half oktober tot en met half april mogen er geen gasonderbrekingen plaatsvinden. Voor dit werk moeten er echter kabels en leidingen verlegd worden. Daardoor zal men naar verwachting van Rencoko pas in het tweede kwartaal van 2022 kunnen starten.

Commentaar redactie:
De omwonenden zullen zich afvragen waarom de gemeente eerst, in februari, met stelligheid per brief meldt dat de werkzaamheden in het derde kwartaal 2021 zullen starten, om drie maanden later met een omhaal van ambtelijke woorden te melden dat er niet goed begroot is. Het is niet voor de eerste keer dat de gemeente dit overkomt. Zo moest een grootschalige herinrichting van de Hoogstraat, aan welk project inmiddels heel veel gemeenschapsgeld was besteed aan communicatie en inspraak, worden afgeblazen omdat er geen aannemers te vinden waren die het project wilden uitvoeren voor de bedragen die de gemeente ervoor op de begroting had gezet. 

keerlusljmtram (2)

 

22-05-2021