Werk aan het riool onder de Parkweg

Werk aan het riool onder de Parkweg

SCHIEDAM - Op de Parkweg bij de tunneltjes bij het park moet het verkeer op de weg en op het fietspad vandaag en volgende week rekening houden met werkzaamheden aan het riool.

door Jan Schrijver

valk1

Ten aanzien van het riool ter hoogte van de tunneltjes is geconcludeerd dat het niet goed functioneert. Het gespecialiseerde bedrijf Van der Valk + De Groot is door de gemeente ingeschakeld om te onderzoeken wat er loos is.

valkmonitor

Vanochtend liet het bedrijf eerst een mini-camera de rioolput in zakken. Op monitors in een wagen waren beelden zichtbaar van het riool. Later op de ochtend was door de camera-inspectie duidelijk geworden dat er op verschillende plaatsen scheurtjes in het riool zitten. Met de reparaties is het bedrijf vandaag begonnen en zal het volgende week verder gaan.

Een buis op wieltjes wordt voor de reparaties in het riool gebracht. Vergelijkbaar met het inbrengen van een stent in onze aderen, wordt het riool met als instrument de 'ingebrachte buis op wieltjes' plaatselijk gerepareerd. In het geval van de Parkweg zijn er dus meerdere scheurtjes aldus te repareren.

valkbuis

Foto's (c) De Schiedammer Online

 

16-04-2021