Welpen van Scouting Tono-groep prikken afval in het park

Welpen van Scouting Tono-groep prikken afval in het park

SCHIEDAM - Twaalf kilo afval haalden de welpen van de Scouting Tono-groep zaterdag uit het Prinses Beatrixpark. Gewapend met prikstokken van de Irado gingen zij de rommel te lijf.

Afval_wegbrengen_bij_irado01

"Scouting is niet alleen spel, sport en plezier, maar ook een maatschappelijk betrokken organisatie. Al eerder werd de Scouting Tono-groep nipt net niet eerste bij de Gouden Kliko-wedstrijd. Daarom vonden de meiden en jongens tussen de 7 en 11 jaar van de Scouting Tono-groep het een goed plan om ook het Beatrixpark te ontdoen van afval", zo laat Scouting Tono-groep weten.

Met prikstokken, geleend van de Irado, gingen de welpen zaterdag aan de slag. In groepjes van twee maakten ze er nog een kleine wedstrijd van welke welpen het meeste afval uit het park wisten te halen. Gezamenlijk kwamen ze tot twaalf kilo, die ze afleverden bij het afvalstation van Irado.

“Wel gek dat jullie zo ontzettend veel afval vinden in zo’n mooi park”, zo reageerde een van de ouders, “maar wel heel goed dat jullie dit doen”. De meisjes en jongens werden getrakteerd op een ijsje na het harde werken.

Voor de welpen is het seizoen bijna afgelopen. Nog twee weken tot de vakantie, en na de zomervakantie komen ze vanaf 27 augustus weer elke week bijeen. Meedoen kan al vanaf 4 jaar. Meer informatie: www.scoutingtono.nl

Foto’s door Thijs Roeling

20-06-2022