Welke leerling bakt de lekkerste oliebol?

Welke leerling bakt de lekkerste oliebol?

ROTTERDAM - Welke leerling van de Horeca Vakschool Rotterdam bakt volgens meester oliebollenbakker Richard Visser de beste en lekkerste oliebol?

De Rotterdamse oliebollenkraamhouder Richard Visser beoordeelt aanstaande dinsdag
vakkundig de oliebollen van de eerstejaarsleerlingen van de Horeca Vakschool Rotterdam
en jureert wie de winnaar van 2022 is.

Alle brugklassers hebben de afgelopen twee weken oliebollen gebakken aan de hand van een basisrecept en zelfgekozen extra smaakmaker(s). ‘Uit elke klas zijn vijf finalisten gekozen, op basis van voorbereiding en smaak’, aldus Rinus van Es, docent Koken, Bakken & Recreatie van de Horeca Vakschool Rotterdam. Op dinsdag 13 december bakken alle finalisten nog één keer hun recept om die te laten jureren door Richard Visser.

De Horeca Vakschool Rotterdam, gelegen aan de Noordsingel, is een vakschool voor Horeca, Bakkerij en Recreatie waar leerlingen worden opgeleid tot kok, gastheer/gastvrouw of (banket)bakker. Met ongeveer 250 leerlingen is de vakschool een kleine school. De school beschikt over een moderne bakkerij, een keuken en een echt restaurant ‘en Garde’. De derdejaars horecaleerlingen bereiden zelf de gerechten en serveren die uit aan de gasten in het restaurant ‘en Garde’. In de hal van de school worden het hele jaar door onder meer broodjes, koekjes en banket verkocht.

Foto: Richard Visser met Mia, winnaar van 2021

10-12-2022