Weekprogramma Wenneker Cinema met onder meer 'Zappa'

Weekprogramma Wenneker Cinema met onder meer 'Zappa'

SCHIEDAM - Van 15 tot en met 21 juli zijn de films Judas and the Black Messiah, Chungking Express en Zappa te zien in Wenneker Cinema.

Judas and the Black Messiah - [ Verenigde Staten, 2021, 127 minuten ]
Regie: Shaka King
Met: Daniel Kaluuya, Lakeith Stanfield, Dominique Thorne, Jesse Plemons, Dominique Fishback, Ashton Sanders, Martin Sheen, Algee Smith, Darrell Britt-Gibson, Amari Cheatom, Caleb Eberhardt, Lil Rel Howery

FBI-informant William O’Neal (LaKeith Stanfield) infiltreert in de Black Panther Party van Illinois met als taak om hun charismatische leider, voorzitter Fred Hampton (Daniel Kaluuya), in de gaten te houden. Beroepscrimineel O’Neal schept er genoegen in om niet alleen de Black Panthers om de tuin te leiden, maar ook zijn contactpersoon, FBI-agent Roy Mitchell (Jesse Plemons). Terwijl zijn politieke invloed toeneemt, wordt Hampton verliefd op mede-revolutionair Deborah Johnson (Dominique Fishback). Ondertussen worstelt O’Neal met zijn geweten. Zal hij partij kiezen voor de goede kant, of zal hij Hampton en de Black Panthers verraden, zoals hem wordt opgedragen door FBI-directeur J. Edgar Hoover (Martin Sheen)?

Chungking Express - [ Hong Kong, 1994, 102 minuten ]
Regie: Wong Kar Wai
Met: Takeshi Kaneshiro, Brigitte Lin, Tony Leung Chiu Wai

Kaleidoscopische kijk in het jachtige (nacht)leven van Hongkong. Regisseur Wong Kar Wai smeedt het grotestadsleven, oosterse cultuur, misdaad, liefde en de muziek van The Mama’s and the Papa’s (California Dreamin’) aaneen tot een bezwerende droomclip. In Wong Kar Wai’s opvallend gestileerde doorbraakfilm lijden twee politiemannen beiden aan een gebroken hart. De een bestrijdt zijn liefdesverdriet met hardlopen, de ander heeft zo te lijden onder het vertrek van zijn vriendin dat hij niet merkt dat het snackbarmeisje Faye stapelverliefd op hem is. Chungking Express is een iconisch werk uit de jaren 90 en de film die van Wong Kar Wai een instant filmlieveling maakte. Alles is mogelijk in Wongs glorieus gefilmde meesterwerk, die de combinatie van ananas uit blik en Mamas & the Papas’ California Dreamin’ voor altijd veranderde in het toppunt van romantisch verlangen. Eye brengt in samenwerking met Cinéart zes films van Wong Kar Wai opnieuw landelijk uit. Behalve The Hand is alles op 4K gerestaureerd.

Zappa - [ Verenigde Staten, 2021, 129 minuten ]
Regie: Alex Winter

Frank Zappa (1940-1993) was een muzikaal vernieuwer met een maatschappijkritische en scherp analytische kijk op de wereld, een enigmatisch rockster en een van de belangrijkste componisten van de 2e helft van de 20ste eeuw. Tijdens zijn leven bracht hij meer dan zestig albums uit en na zijn dood liet hij naast vier kinderen en een echtgenote, een indrukwekkend archief na onder de noemer The Vault. Regisseur Alex Winter (Bill & Teds Excellent Adventure) kreeg voor deze langverwachte documentaire onbeperkt toegang tot de optredens, interviews, familietaferelen en animatiefilmpjes en verkent het privéleven achter de gigantische muzikale carrière. Het project omvat duizenden uren zorgvuldig gedigitaliseerd beeld en geluid (mede mogelijk gemaakt door een crowdfunding onder meer dan 10.000 Zappa fans) en leidde tot een fascinerend portret met nog nooit eerder vertoond materiaal. Met medewerking van Zappa’s weduwe Gail Zappa en artiesten/muzikanten als Mike Keneally, Ian Underwood, Steve Vai, Pamela Des Barres, Bunk Gardner, David Harrington, Scott Thunes, Ruth Underwood , Ray White e.a.

Kijk voor speeldata en aanvangstijden op www.wennekercinema.nl
Kaarten zijn uitsluitend online te koop via de website.
Wenneker Cinema is gevestigd in het Wennekerpand aan de Vijgensteeg 2, 3111 PT in Schiedam.

Foto: Frank Zappa, Ekeberghallen, Oslo, Noorwegen, foto door Helge Øverås - Eigen werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1878412

 

12-07-2021