Nexus - Movado 15-10 (7-3)

Wedstrijdverslag van zeer spannende kampioenswedstrijd

KORFBAL - Gisteren stond dé wedstrijd van het zaalseizoen op het programma voor het eerste van Nexus. Na de promotie reeds op zak te hebben, speelde Nexus nog voor het kampioenschap tegen medekoploper Movado. Bij winst zou Nexus kampioen zijn, bij elk ander resultaat kon bij de gasten uit Dordrecht de kampioensvlag in top. Nexus trok in een bloedspannende wedstrijd aan het langste eind. Hier lees je het wedstrijdverslag.

De volgepakte tribune en mooi versierde sporthal zorgen voor de extra ambiance die deze wedstrijd verdient. De wedstrijd gaat vol spanning van start en Nexus begint de zoektocht naar het eerste doelpunt. De eerste minuten lukt het beide teams niet om tot een doelpunt te komen, maar na 5 minuten is het Noah Poppelier die een vrije bal zorgvuldig weet af te maken. Al snel volgt nog een zuiver afstandschot aan Nexus’ zijde: 2-0. Na enkele minuten reageerdt Movado met zijn eerste doelpunt. Nexus weet de spanning te reguleren en de controle in de wedstrijd te behouden, waarna doelpunten van Nick Pak, Noah Poppelier en Juliëtte van Schie resulteren in een 5-1 voorsprong. Hoewel over en weer nog enkele doelpunten worden gemaakt, gaat het sterk verdedigende Nexus met een 7-3 voorsprong de rust in.

De tweede helft gaat net als de eerste helft van start zonder doelpunten. Na zeven minuten is het ditmaal Movado dat een doelpunt weet te maken door een vrije bal te verzilveren. Hoewel Movado het spel van Nexus probeert te vertragen door achter te verdedigen, wordt de rust voldoende bewaard door de spelers van Nexus. De voorsprong van Nexus loopt verder uit naar 9-4 dankzij een beruchte ‘shuffle’ van Nick Pak, die resulteert in een strafworp. Ook routinier Kim Majoor doet nog een duit in het zakje middels een puntgaaf afstandschot.

De grootte van de voorsprong zorgt voor Nexus maar kort voor een grote hoeveelheid van ademruimte, want Movado slaagt erin om binnen korte tijd te reageren met twee doelpunten. De wedstrijd gaat een wat meer gespannen fase in waarbij over en weer doelpunten worden gemaakt. Beide teams laten een grote hoeveelheid fanatisme en doorzettingsvermogen zien, maar het is Movado dat terug lijkt te komen in de wedstrijd. Met nog 10 minuten op de klok heeft Movado het gat kunnen verkleinen naar een geringe voorsprong van Nexus: 11-9. Alles is dan nog mogelijk. Movado had echter buiten Suthes Balasooriyan gerekend: in 1 minuut tijd scoort hij twee zuivere afstandschoten voor Nexus en gooit daarmee de wedstrijd in het slot. Het volhardende Movado blijft onverminderd zoeken naar een laatste strohalm, maar meer dan één doelpunt levert dit niet op. Met nog 1 minuut op de klok weet Nexus met een voorsprong van 3 doelpunten al hoe de wedstrijd tot een einde zal komen, maar het waren Nick Pak en Noah Poppelier die met een tweetal afstandschoten de winst nog meer glans geven. Met een stand van 15-10 fluit de scheidsrechter af, het welverdiende kampioenschap voor Nexus is binnen!

Voor hoofdtrainer Mario Bernard zorgt de overwinning voor de nodige ontlading. “Er gaat heel veel emotie door mij heen, maar je wordt wel rustiger in de tweede helft omdat je ziet dat de tegenstander niet het verschil kan maken omdat wij de zaken verdedigend goed op orde hadden. Het is dan geduldig blijven en gewoon ons spel blijven spelen.” De korfballers kunnen zich nu op gaan maken voor de hervatting van de veldcompetitie. Deze zal hervat worden op zaterdag 22 april met een thuiswedstrijd tegen Korbis.