JW sprak met Ad Mostert (VVD) over het belang verkiezingen Provinciale Staten

'We zullen bouw kernenergiecentrales moeten accepteren'

'We zullen bouw kernenergiecentrales moeten accepteren'

SCHIEDAM - Jan Willem de Boer sprak met oud-politicus Ad Mostert over het belang van de morgen plaatsvindende verkiezingen voor de Provinciale Staten. Als docent weet hij dat helder uit te leggen. JW vroeg hem ook naar enkele VVD-standpunten.

door Jan Willem de Boer (videoreportage)

We zijn niet een heel groot voorstander van windmolens, wel van diversificatie in waar we onze energie vandaan halen, we hebben wel veel sympathie voor zonnepanelen, en we zullen moeten accepteren dat er kernenergiecentrales moeten worden gebouwd, zo merkte Mostert op.

Er is steeds minder groen in ons land, maar tegelijkertijd is er een belangrijke opgave voor wat betreft het bouwen van woningen. Daarbij ontkomen we er niet aan ook huizen te bouwen aan de randen van de stad, ofwel waar de stad overgaat in het groene buitengebied, aldus de oud-wethouder en oud-fractievoorzitter voor de VVD in Schiedam.

Het ziet ernaar uit dat een partij als de BoerBurgerBeweging (BBB) de nodige stemmen zal krijgen. De BBB vindt Mostert vooral een partij die de onvrede kanaliseert, zoals we ook eerder gezien hebben bij de PVV of het Forum voor Democratie. "Op partijen die roepen dat het allemaal een schande is, maar die zelf niet met voorstellen komen, daar zou ik niet op stemmen", zegt Mostert, "maar wat ook je keuze is, ga in ieder geval stemmen". 

Van de provincie kun je ook last hebben, zoals bijvoorbeeld bij de komst van een winkel als Decathlon naar Schiedam, door de gemeente gepland op de locatie waar nu het Van der Valk Hotel is gevestigd. Het was de bedoeling van de gemeente dat Decathlon en Van der Valk er naast elkaar gevestigd zouden worden. De komst van de internationale sportketen is door de provincie tegengehouden.

Lees ook: hier kun je woensdag stemmen voor de Provinciale Staten en voor het Hoogheemraadschap van Delfland.

8023fedd-fd20-4a54-9508-27ac405e4f76 (2)

14-03-2023