Gezamenlijk statement 12 politieke partijen in Schiedam over opvang vluchtelingen:

"We vinden dat we deze mensen niet in de kou kunnen laten staan"

"We vinden dat we deze mensen niet in de kou kunnen laten staan"

SCHIEDAM - Een aantal fracties heeft de handen ineen geslagen voor het uitbrengen van het onderstaande statement over de tijdelijke opvang van vluchtelingen in Schiedam. "Een mooi gebaar, geheel in de kerstgedachten, na alle negatieve berichtgeving van gisteren", zeggen de opstellers van het statement: CDA, CU-SGP, D66, DENK, Fractie Post, Fractie Van Dijk, GroenLinks, PvdA, PS, SLV en SP.

"Staatssecretaris Broekers-Knol heeft de afgelopen week aan onze regio gemeenten de opdracht gegeven om asielzoekers binnen hun grenzen op te vangen. In de regio Rotterdam gaat het om 500 asielzoekers.

Schiedam heeft bij de verdeling in de regio tussen de 50 en de 60 mensen toegewezen gekregen. Deze mensen zullen de komende periode in Schiedam aankomen en op een speciaal daarvoor door het COA gehuurde boot in de Buitenhaven worden ondergebracht.
Schiedam heeft in het recente verleden aangetoond, in goed overleg met bewoners en 
bewonersorganisaties, op een succesvolle wijze groepen statushouders te kunnen herbergen. Deze manier van werken middels een bestuurlijke aanwijzing van de regering draagt niet bij aan een draagvlak onder de bevolking. Dat vinden wij zorgelijk omdat we ons realiseren dat zaken alleen goed van de grond komen als ze door Schiedammers worden ondersteund.

Asielzoekers komen veelal uit gevaarlijke situaties in hun thuisland en zijn momenteel erbarmelijk gehuisvest in de overvolle opvangcentra van het COA, waar ze moeten slapen op een stoel of een veldbed. We vinden dat we deze mensen niet in de kou kunnen laten staan. Terecht dat de burgemeester zijn hart heeft laten spreken en gekozen heeft zijn steentje bij te dragen aan een menswaardige tijdelijke huisvesting voor de komende maanden.

De burgemeester zal ongetwijfeld nog de gelegenheid nemen aan de staatssecretaris duidelijk te maken, dat deze werkwijze wat Schiedam betreft eens maar nooit weer is. Maar dat doet niets af aan het feit dat deze mensen welkom zijn in Schiedam.

CDA, CU-SGP, D66, DENK, Fractie Post, Fractie Van Dijk, GroenLinks, PvdA, PS, SLV, SP"

Hier lees je ons artikel van dinsdag:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/cruiseschip-voor-asielzoekers-ter-hoogte-van-noletloodsen

LOS heeft het statement niet ondertekend. Monique Rotteveel legt voor de camera van Jan Willem de Boer uit waarom.

Foto: het schip waarin de vluchtelingen worden opgevangen, De Nassau (fragment uit video JW TV Schiedam, zie afbeelding met pijktje hierboven)

24-12-2021

error showing content