Diëtiste Liesbeth van Duijn

'We moeten gezonder leven, zeker tijdens de coronapandemie'

'We moeten gezonder leven, zeker tijdens de coronapandemie'

SCHIEDAM - Liesbeth van Duijn, diëtiste in Schiedam, staat pal achter de oproep van diverse wetenschappers voor een leefstijlcampagne. In een brief aan o.a. minister De Jonge doen de wetenschappers een urgente oproep om de burger in ons land tot een gezondere levensstijl aan te zetten.

door Rob van der Stel

De meeste coronapatiënten in ziekenhuizen hebben te maken met overgewicht. Dit zou tot een ernstiger verloop van de ziekte leiden. Ook zou het de werking van het vaccin kunnen verminderen, merkt Liesbeth van Duijn op. "Bij een slechte weerstand geven we het virus meer kans en daar zit niemand op te wachten. In deze coronaperiode, waarin we meer dan gebruikelijk binnen zitten, verzorgen we ons vaak minder goed en kan ons gewicht steeds verder oplopen. Als dat jou treft, weet dan dat je niet de enige bent. Ik merk dagelijks in mijn praktijk, dat dit een van de gevolgen van de coronacrisis is."

Liesbeth van Duijn, dochter van een Rotterdamse banketbakker, worstelde zelf met overgewicht en een eetverslaving. Ze is erin geslaagd haar overgewicht en eetverslaving te overwinnen. Ze weet uit ervaring dat zelfs al bij een kleine gewichtsverlaging je je prettiger gaat voelen. Ook is bekend dat een kleine gewichtsverlaging al een gunstige verandering van het immuunsysteem laat zien. Meer bewegen, ontspannen en voldoende slapen zijn naast gezond eten van groot belang.

In 2011 richtte zij Nederland Slank op (www.nederlandslank.nl). Bij deze organisatie zijn nu meerdere consultants aangesloten die werken met een wereldwijd reeds enkele decennia toegepast programma, dat als doel heeft verantwoord afvallen mogelijk te maken, zonder honger te hoeven lijden. 

In haar dagelijkse werk wees Liesbeth en haar team al vele klanten de juiste weg naar een gezonder leven en ze benadrukt dat zeker in deze coronaperiode aandacht voor het lichaam van groot belang is.

Graag geeft ze dan ook de volgende aanwijzingen met betrekking tot onze voeding.

“Gebruik 3 maaltijden met voldoende eiwitten per dag en vermijd tussendoortjes.

Probeer stress te beperken en zoek dingen die je prettig vindt om te ontspannen, anders dan snoepen en alcohol”, aldus de Schiedamse diëtiste. 

“Dit zijn enkele aanbevelingen, waarmee iedereen een goed begin kan maken. Daarbij merk ik op dat er ook heel veel aanbevelingen zijn die op de persoonlijke situatie van mensen afgestemd moeten worden ofwel op wat je lichaam in jouw specifieke geval nodig heeft”, zegt Liesbeth tot slot.  

Foto: Liesbeth van Duijn (foto door Rob van der Stel)

 

 

02-03-2021