Landelijke manifestatie huisartsen; dokter Bosma uit Schiedam:

"We hebben meer tijd/personeel nodig, en weg met rompslomp en wachtlijsten"

"We hebben meer tijd/personeel nodig, en weg met rompslomp en wachtlijsten"

SCHIEDAM - Vandaag houden huisartsen landelijk een manifestatie om aandacht te vragen voor de te hoge werkdruk. Ook huisartsen in Schiedam deden hieraan mee. Huisartsen trokken naar het Malieveld in Den Haag. Jan Willem de Boer van JW TV Schiedam sprak vanochtend in Schiedam Noord met dokter Bosma van Huisartsengroep Kethel.

door Jan Willem de Boer (video-reportage)

"Het is ons als huisartsen er niet om te doen dat we meer geld nodig hebben. Wat we meer nodig hebben is personeel en tijd, maar minder administratieve rompslomp. Ook de wachtlijsten in de ziekenhuizen moeten weg", is kort samengevat waar het om gaat. 

De huisartsenzorg heeft onder meer te maken met méér mensen die chronisch ziek zijn. Een oorzaak daarvoor is de vergrijzing. Ook zijn er door de coronajaren meer mensen met psychische klachten gekomen. Niet alleen de artsen komen tijd tekort, maar ook de praktijkondersteuners zijn helemaal volgepland.

Op de website van de huisartsengroep is de volgende verklaring te lezen over de manifestatie van vandaag:
"U heeft het vast gehoord: vrijdag 1 juli gaan we naar het Malieveld om ons vereende geluid als huisartsen luid en duidelijk te laten horen. We hebben in de huisartsenzorg een grens bereikt. Huisartsen willen goede zorg kunnen blijven leveren aan hun patiënten. De problemen in de zorg zijn groot en veel daarvan belandt bij de huisarts. Dat kan zo niet doorgaan. Tijdens de manifestatie op het Malieveld vragen wij aandacht voor de oplossingen die nodig zijn om de huisartsenzorg voor de toekomst te behouden. Daarvoor vragen we samen actie van minister Kuipers."

01-07-2022