Waterfietsen in Schiedam komen uit ex-margarinefabriek in Vlaardingen

Waterfietsen in Schiedam komen uit ex-margarinefabriek in Vlaardingen

SCHIEDAM - Je kunt waterfietsen in Schiedam. Wij namen een kijkje bij de fabrikant van de waterfietsen, die gevestigd is in de voormalige margarinefabriek ROMI in Vlaardingen.

door Jan Schrijver (tekst en foto's) en Jan Willem de Boer (video)

jwboot

Eric-Jan van Dalen (50) is de eigenaar van het bedrijf Van Dalen Producties. Zijn bedrijf maakt de waterfietsen in de voormalige margarinefabriek ROMI, aan de Koningin Wilhelminakade Noordzijde in Vlaardingen. Van Dalen is geen onbekende naam in Schiedam; het was een bekende schoenenzaak. Eric-Jan is er de nazaat van. Voor hem werd het geen schoenenhandel. Zijn hart ligt bij het maken van dingen.

Hij studeerde als ingenieur in Delft. Hij begon met het maken van kinderfietsen en wandelwagens voor onder meer dierentuinen en autootjes voor Duinrell. Nu is de productie van waterfietsen van duurzaam kunststof (herbruikbaar materiaal) belangrijk. Hij wil ook autootjes gaan maken die doen denken aan de ouderwetse zeepkist, maar dan luxer.

Hieronder vertelt hij voor de camera van Jan Willem de Boer van JW TV Schiedam meer over waterfietsen (in Schiedam) en zeepkisten:

07-07-2021