Wat wij kunnen doen aan het geluk van gevluchte kinderen

Wat wij kunnen doen aan het geluk van gevluchte kinderen

SCHIEDAM - Zaterdag 10 december was het de 'Dag van de rechten van de mens'. In het sociale restaurant Hotspot Hutspot aan de Kloosterplaats is zaterdag een avond gehouden met dialoog, diner en toneel. Het centrale thema was het geluk van gevluchte kinderen.

De vraag die centraal stond was: wat kunnen wij in Schiedam en als Schiedammers betekenen voor het geluk van gevluchte kinderen.

Renée Veltenaar, directeur Wereldschool, en wethouder Dogukan Ergin traden als spreker op, hetgeen als input de vervolgens gehouden tafeldialoog voedde. Meer dan vijftig mensen hebben met gesprekken deelgenomen en tegelijkertijd genoten van een diner dat gekookt en geserveerd werd door de medewerkers van het sociaal restaurant Hotspot Hutspot Schiedam.

Het inhoudelijke deel van de avond werd afgesloten met het door Anne Rats van de Stokerij gespeelde toneelstuk ‘Oorlog’ (lees ook: Ratatatata, het is oorlog in onze huiskamer).

schiedam online 3

Er is deze avond ruim 300 euro gedoneerd door de deelnemers voor Safe the Children.

De avond werd georganiseerd door de Manifestgroep Schiedam Verwelkomt Vluchtelingen - Stichting Meredia.

Foto's: Anne Rats voert 'Oorlog' op (foto's door Rebecca van der Schaft), afbeelding onder: ook deze placemat gaf input voor de tafeldialoog

thumbnail_image001

14-12-2022