Wij moeten anders naar het landschap kijken

Wat is de toekomst van Kethel en Midden-Delfland?

Wat is de toekomst van Kethel en Midden-Delfland?

SCHIEDAM/VLAARDINGEN - De Midden-Delfland Vereniging organiseerde maandagavond een bijeenkomst waarbij gekeken en besproken wordt wat de toekomst is van deze regio. Hoogleraar Eric Luiten gaf aan dat woningnood en wateroverlast een probleem zijn.

Ook vindt Luiten het belangrijk om anders naar het landschap te kijken. Wethouder Frans Hamerslag erkent de woningnood maar vindt wel dat de tijden zijn veranderd en de mensen zich dat moeten realiseren dat het gaat veranderen. Volgens Eric Luiten is wonen aan de buitenrand van het gebied mogelijk.

Maandagavond was er in een volle Dorpskerk in Kethel deze thema-avond over de toekomst van Kethel en Midden-Delfland. Eric Luiten, hoogleraar Landschapsarchitectuur, gaf aan dat we anders moeten kijken naar het landschap. Waar vroeger de PvdA en het CDA het beeld bepaalden, is dat nu aan het veranderen door woningnood en wateroverlast.

Na de pauze was er een paneldiscussie over dit onderwerp maar die verliep zodanig rommelig dat de mensen in de zaal het jammer vonden dat zij niet aan het woord kwamen. Op de vraag van Jan Willem aan de hoogleraar hoe Kethel er over 100 jaar uitziet, was het antwoord; moerassig.

Video: JW TV Schiedam

 

30-01-2024