Interactieve wandeltocht voor kinderen

Wandel met molenaar Bart langs de molens in Schiedam

Wandel met molenaar Bart langs de molens in Schiedam

SCHIEDAM – Kinderen uit groep 5 t/m 8 kunnen op zaterdag 20 november meedoen aan een interactieve wandeling langs de molens van Schiedam. 

Van de circa 30 molens die vroeger in Schiedam stonden zijn er nu nog 8 overgebleven, maar deze overgebleven Schiedamse molens zijn wel de hoogste molens ter wereld. Onder begeleiding van molenaar Bart lopen de kinderen een interactieve erfgoedwandeling langs een aantal van deze molens van Schiedam. 

De wandeling start om 13.00 uur in het Wennekerpand. De wandeling gaat onder meer langs het Zakkendragershuisje, molen De Vrijheid en molen De Walvisch. Bij elke stop langs de route introduceert molenaar Bart een nieuwe opdracht. De wandeling eindigt om 15.00 uur weer bij het Wennekerpand. Deelname aan de wandeling is gratis. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar post@dekleineambassade.nl.

De educatieve wandeltocht langs de molens van Schiedam is gebaseerd op de nieuwste ‘HIT-krant’ van de Kleine Ambassade. De personages van het Historisch Inspectie Team (HIT) nodigen de kinderen uit om op ontdekkingstocht te gaan door het centrum van Schiedam en kennis te maken met het cultureel erfgoed in de stad. 

De wandeling kan aan de hand van de HIT-krant ook zelfstandig gelopen worden. Je kunt de HIT-krant tijdens het Suikerzoet Filmfestival gratis ophalen in Bibliotheek de Korenbeurs of in het Wennekerpand.

11-11-2021