Wabi Sabi en andere levensfilosofieën bij KunstWerkt

Wabi Sabi en andere levensfilosofieën bij KunstWerkt

SCHIEDAM - Vanaf vandaag vrijdag 16 april is de tentoonstelling ‘Zwartgeblakerd’ te zien bij Stichting Kunstwerkt in Schiedam. Al eeuwenlang intrigeert vuur en de vernietigende kracht van vuur de mens. Ook voor kunstenaars is vuur een inspiratiebron.

kw2

Een zestal kunstenaars exposeert momenteel werk dat geïnspireerd is op de magische kracht van vuur en zijn sporen in onze geschiedenis en in ons hedendaagse leven.

Zo laat kunstenares Jolanda Peeters (foto boven) zich inspireren door de Wabi Sabi-filosofie uit Japen. Een vorm van levenskunst die staat voor de kracht van imperfectie en onvolmaaktheid. ‘Ik ben al heel lang geïnteresseerd in Japan,’ vertelt Jolanda, ‘en met dit werk laat ik de imperfectie van de natuur zien. Zo gebruik ik zwartgeblakerd en verroest materiaal om mijn kunstwerken te maken. Ik hou van vervorming van de werkelijkheid.’

Andere kunstenaars die meedoen aan de expositie zijn Judith Aardse, Gerrit Bruins, Diederik Klomberg, Ton Krijnen en Irma Rengur.

In verband met het coronavirus dien je vooraf via www.stichtingkunstwerkt.nl een gratis kaartje aan te schaffen dat recht geeft op een bezoek van 30 minuten aan de tentoonstelling. Er kunnen maximaal 4 bezoekers tegelijk naar binnen.

Meer informatie lees je in ons aankondigingsbericht:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/zwartgeblakerd-met-sporen-van-vuur-waarin-we-onze-geschiedenis-herkennen

 

 

16-04-2021