Waardering voor zorgprofessionals in coronacrisis

Waardering voor zorgprofessionals in coronacrisis

ROTTERDAM/SCHIEDAM - Anne Hanschke, kwaliteitsmedewerker van het Wetenschapsbureau van Franciscus Gasthuis & Vlietland, ontving gisteren de Paul Nijgh-penning, omdat zij (net als veel anderen) zich direct bij het begin van de coronacrisis aanmeldde bij de ‘hulptroepen’. Zij ging direct helpen met de coronazorg op de Intensive Care. Destijds was zij al 9 jaar gestopt als IC-verpleegkundige, maar twijfelde geen seconde om weer te gaan helpen in de zorg.

Op deze groepsfoto staat Anne Hanschke vierde van links (fotograaf Marlies Lageweg).

Om het jaar wordt aan een aantal Rotterdammers de Paul Nijgh-penning uitgereikt in de Burgerzaal van het Stadhuis in Rotterdam. Dit jaar zijn op maandag 13 juni de Paul Nijgh-penningen door burgmeester Aboutaleb uitgereikt aan zes zorgprofessionals uit verschillende disciplines.

De penning is bedoeld voor Rotterdammers ‘die zich bijzonder hebben onderscheiden op beroepsmatig of honorair (werk doen voor de eer, onbezoldigd, red.) gebied’.

"Tijdens de coronaperiode stonden alle zorgprofessionals vooraan om alle mensen met een coronabesmetting te helpen. Daarom heeft het bestuur besloten om zes penningen uit te reiken in plaats van de gebruikelijke drie. De zes laureaten (bekroonde personen, red.) hebben de penningen namens alle zorgprofessionals in Rotterdam ontvangen", aldus het persbericht van de stichting Paul Nijgh-penning. 

“De coronacrisis heeft grote impact gehad op zorgprofessionals. In het begin kregen zij veel support van de Nederlandse bevolking met ook een groot landelijk applaus, maar naarmate de coronamaatregelen voortduurden, voelden zij minder waardering. Daarom verdienen alle zorgprofessionals in Rotterdam deze penning als blijk van waardering. Samen vertegenwoordigen de huidige zes laureaten alle in de zorg werkzame disciplines”, aldus Kees Vrijdag, voorzitter van de stichting Paul Nijgh-penning.

De zes Paul Nijgh-Penningen zijn door de burgemeester uitgereikt aan Timo Boelsums (GGD), Annemarieke van Heiningen (IC-verpleegkundigen), Rutger Jongejan (ambulancechauffeurs en hulpverleners), Claudia Mulders (laboranten), Dilek Kaya Topal (schoonmakers) en Anne Hanschke (‘hulptroepen’). 

 

14-06-2022