VVD zowel in landelijke exitpoll als in tussenstand in Schiedam de grootste partij

VVD zowel in landelijke exitpoll als in tussenstand in Schiedam de grootste partij

DEN HAAG/SCHIEDAM - VVD is de grootste partij volgens de exitpoll van Ipsos in opdracht van de NOS, met 36 van de 150 zetels. Dat zijn 3 zetels meer dan in de vorige verkiezingen werden behaald. De Schiedamse wethouder Fahid Minhas, die op plek 26 voor de VVD staat, komt hiermee in de Tweede Kamer. D66 is volgens de exitpoll de grote winnaar.

Volgens de landelijke exitpoll staat D66 op 27 zetels (+8) en wordt de tweede partij. Relatief boekt het FvD een nog grotere vooruitgang. Verliezers zijn o.a. CDA, PVV, SP en GroenLinks. De PvdA blijft op hetzelfde niveau. De werkelijke verkiezingsuitslag moet nog komen, maar zo'n poll geeft alvast een goede indicatie. Er wordt in veel steden nog druk geteld.

Op de foto zie je wethouder Fahid Minhas terwijl hij zijn stem vandaag uitbrengt in het drive-in stembureau aan de Van Heekstraat. Hij liet ons weten op Bente Becker te stemmen, de nummer 4 op de lijst van de VVD. De opvolger van Fahid Minhas is het huidige kamerlid Antoinette Laan. Dat lees je hier: https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/huidig-tweede-kamerlid-antoinette-laan-staat-klaar-om-wethouder-minhas-te-vervangen

Tussenstand Schiedam:
Ook in Schiedam wordt nog druk geteld. In onze stad is de tussenstand na 15 van 42 stembureaus (opkomst na telling van 15 van 42 stembureaus: 16,05 procent):

ts15

17-03-2021