Online tour Jacque Tange jubileum-expositie bij OpenArtExchange

Vrouwelijke kunstenaars centraal in nieuwe tentoonstelling Undertow (Onderstroom)

Vrouwelijke kunstenaars centraal in nieuwe tentoonstelling Undertow (Onderstroom)

SCHIEDAM - Bij OpenArtExchange loopt de jubileumexpositie van Jacques Tange tot 1 maart. Deze is door de coronamaatregelen slechts twee dagen fysiek open geweest. Als service heeft de galerie nu onder meer een online tour gemaakt. Op 7 maart is er de nieuwe tentoonstelling 'Undertow' waarin internationaal werk van twaalf vrouwen te zien zal zijn.

Door de nu geldenden corona-maatregelen is bij OpenArtExchange aan de Hoogstraat 85 in Schiedam de huidige jubileumtentoonstelling van Jacques Tange slechts twee dagen geopend geweest voor publiek. "Helaas is het niet mogelijk om deze bijzondere solotentoonstelling te verlengen na 1 maart. Daarom willen wij er alles aan doen om je toch zoveel mogelijk mee te geven van de prachtige selectie aan werken die wij presenteren", zegt Joke Bakker van OpenArtExchange.

Online tour
OpenArtExchange heeft een video gemaakt van de tentoonstelling, waarbij alle schilderijen en sculpturen langskomen. Je kunt de video bekijken door op onderstaande afbeelding te klikken. 

Thuisservice
Bijna alle werken zijn ook in het echt vanaf buiten te zien in de galerie van OpenArtExchange. Indien je interesse hebt in één of meerdere werken, komt OpenArtExchange die graag vrijblijvend bij je thuis laten zien.

"Woon je niet in de buurt van Schiedam? Neem dan eens een kijkje op onze website of op ons Artsy profiel waar alle werken uit de tentoonstelling en de permanente collectie te zien zijn. Als je geïnteresseerd bent in een van de werken, schroom dan niet om contact op te nemen", zo vertelt Joke Bakker over de geboden service.

Nieuwe expositie Undertow (Onderstroom)
"Wij hopen onze galerie met gepaste materegelen te heropenen op 7 maart, de vooravond van Internationale Vrouwendag, met een feestelijke inloopmiddag voor de internationale tentoonstelling Undertow", aldus Joke Bakker. "Om vele redenen lijkt de kunstwereld vandaag de dag nog steeds sterk gedomineerd door mannelijke kunstenaars. In Undertow verbinden wij een multi-diverse groep vrouwelijke kunstenaars uit vrijwel alle continenten met elkaar. Zij laten elk vanuit hun eigen achtergrond hun licht schijnen op onze hedendaagse samenleving. De onderstroom is misschien niet altijd zichtbaar, maar is duidelijk voelbaar en krachtig en bepaalt op natuurlijke wijze zijn eigen richting, ongeacht de zichtbare bovenstroom."

Uit alle aanmeldingen, heeft OpenArtExchange de volgende kunstenaars geselecteerd:
Alexandra Harley (VK)
Damilola Olusegun (Nigeria)
Elysha Rei (Australië)
Fenneke Hordijk (NL)
Fernanda Morales Tovar (Mexico)
Heleen Mos (NL)
Inge van Haastert (NL)
Laurence Causse-Parsley (Frankrijk/VK)
Marie Ruprecht (Oostenrijk)
Neo Mahlangu (Zuid-Afrika)
Rahshia Sawyer (USA)
Teona Paichadze (Georgië)

Daarnaast maakt OpenArtExchange, vanwege de grote belangstelling, een aanvullende online-only expositie met 14 kunstenaars, onder de naam Undertow 2.0. Deze tentoonstelling zal te zien zijn via de website van OpenArtExchange in een virtuele galerie. 

 

19-02-2021