Vrijwilligers Scouting Tono-groep vieren 90-jarig jubileum

Vrijwilligers Scouting Tono-groep vieren 90-jarig jubileum

Schiedam – In 1921 werd de Scouting Tono-groep opgericht. Dat was geen lang leven beschoren. In 1934 werd de scoutinggroep heropgericht.

Het gebeurt niet zo heel vaak dat een vereniging de 90 jaar haalt. Bijna was dat de Scouting Tono-groep ook niet gelukt. Na oprichting in 1921 als waterscoutinggroep voor meisjes moest de groep al snel stoppen. In 1934 werd de groep heropgericht. Nu als landgroep voor meisjes Nu, 90 jaar later, is de Scouting Tono-groep een levendige en gezonde scoutinggroep. De vrijwilligers trokken naar Wassenaar om het 90-jarig bestaan uitbundig te vieren.

'De bedoeling was een groepskamp met alle leden', zo begint Bram Lansbergen, zelf beverleider bij de Scouting Tono-groep. 'Het bleek alleen dat veruit de meeste gezinnen dan zelf vakantie wilden houden. We hebben dit toen snel omgezet naar een jubileumweekend voor de vrijwilligers. Op 6 juli vieren we alsnog het 90-jarig jubileum met de gehele scoutingroep'.

Tijdens het jubileumweekend was er voor de vrijwilligers een hike door de duinen, gevolgd door wateractiviteiten zoals kano varen of in een waterbal op het water drijven. ’s Avonds werd het feest zelf gevierd.

De Scouting Tono-groep heeft uitgesproken te willen fuseren met de Scouting Taizé-groep. Voorwaarde hiervoor is wel dat er bij de locatie van de laatste beschikking komt over goede spel- en speelruimte voor de scouts en de gemeente hieraan wil mee werken.

Ook al is de Scouting Tono-groep een gezonde, groeiende groep, meer vrijwilligers zijn van harte welkom. 'Elke week is weer een feestje', zo vervolgt de 20-jarige Bram. 'Voor de kinderen van de Scouting Tono-groep organiseren we uitdagende activiteiten waar ze veel plezier aan hebben en ongemerkt enorm mee groeien. Ontzettend leuk om te doen. Wie interesse heeft kan een e-mail sturen naar info@scoutingtono.nl. Dan gaan we in overleg om na te gaan wat er goed bij jou past en voor jou leuk is'. Belangstellenden kunnen ook rondkijken op www.scoutingtono.nl

Fotografie:
Astrid Landsbergen, Thijs Roeling, Antoinette Zwitserlood, Richard Spruit en Ciska Lemmen

afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding

13-05-2024