Voormalig manager betaald voetbal SVV, Aad van Dijk, is overleden

Voormalig manager betaald voetbal SVV, Aad van Dijk, is overleden

SCHIEDAM - Gisteravond om vijf minuten voor twaalf is Aad van Dijk in de leeftijd van 88 jaar overleden. Aad was jarenlang secretaris en manager betaald voetbal bij SVV.

Aad van Dijk was zelf actief als speler bij SVV in de hogere seniorenelftallen. Zo was hij linksbinnen in het tweede elftal in het jaar dat het eerste elftal van SVV landskampioen werd. Later speelde Van Dijk nog bij DHS en bij SVDPW. Toen zijn zoon Ron bij SVV ging voetballen, was Aad weer langs de lijn te vinden bij de roodgroenen. Vrijwilligers en bestuursactiviteiten volgden, waaronder zoals gezegd de functie van manager betaald voetbal.  

Aad van Dijk was ruim zestig jaar getrouwd met Annie. Niet lang nadat zij samen met andere zestigjarige bruidsparen op het oude stadhuis van Schiedam door burgemeester Lamers waren toegesproken en door Imca Marina waren toegezongen, ging het bergaf met de gezondheid van Annie die op 26 juni 2017 op 81-jarige leeftijd overleed.

Dat liet Aad van Dijk bepaald niet onberoerd en niet lang na het overlijden van zijn echtgenote kreeg ook Aad wat medisch malheur te verwerken. Na een periode van ziekenhuisopname en vervolgens een herstelperiode in verpleeghuis Marnix (Argos) in Vlaardingen, kwam er in zijn geliefde Schiedam een kamer beschikbaar in Argos-verzorgingshuis DrieMaasStede.

Daar woonde Aad de afgelopen jaren, waarbij hij de nodige aanspraak had. Menigeen kende hem nog wel van de jaren dat hij bij SVV bestuurlijk actief was of van de organisatie door hem van verscheidene klaverjasclubs. De afgelopen dagen trad een plotselinge verslechtering op van zijn gezondheidssituatie, onder meer doordat hij besmet bleek met het coronavirus. Hij is woensdag, kort voor middernacht, helaas overleden.

Aad laat een zoon, Ron, schoondochter, Mandy, en twee kleinzonen, Quinten en Wesley, achter.

De crematieplechtigheid voor Aad van Dijk (Schiedam, 22-9-1933 – Schiedam, 17-11-2021) vindt donderdag 25 november 2021 om 14.00 uur plaats op de Beukenhof in Schiedam.

Foto: Aad en Annie van Dijk (bron foto familie Van Dijk)

18-11-2021