Voorlezen is leuk, maar ook héél belangrijk

Voorleesfeest in bibliotheek tijdens Nationale Voorleesdagen

Voorleesfeest in bibliotheek tijdens Nationale Voorleesdagen

SCHIEDAM - In de dagelijkse hectiek van jonge gezinnen is een moment van warmte en aandacht heel belangrijk. Als je vandaag een prentenboek in huis haalt, kun je vanavond al een heerlijk voorleesmoment beleven met je kindje.

Voorlezen is heerlijk om te doen en zo gezellig. Maak er een dagelijks ritueel van; even tijd en aandacht voor elkaar. Maar... het is ook goed voor de taalontwikkeling, het vergroot de woordenschat én het taalbegrip van peuters en kleuters. Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 24 januari tot en met 3 februari organiseert de Bibliotheek Schiedam daarom allerlei leuke activiteiten rondom leesplezier.

Wanneer je je kind regelmatig voorleest, draag je actief bij aan de ontwikkeling van je kind. Zo leren ze vooral nieuwe woorden. In boeken en verhalen kun je reizen naar alle hoeken van de wereld. Je kunt nieuwe dingen ontdekken en avonturen beleven. Het stimuleert daarom ook de fantasie en het inlevingsvermogen van je kind. En een voorleesmoment zorgt voor een hechte band tussen jou en je (klein)kind.

Voorleesontbijt
De Bibliotheek Schiedam start de Nationale Voorleesdagen op woensdag 24 februari met een Voorleesontbijt. Er wordt voorgelezen uit het Prentenboek van het jaar Help! Een verrassing! van Miriam Bos. In het café wordt die ochtend gratis een kleine ontbijtsnack geserveerd, zodat het een gezellig voorleesfeestje wordt.

En verder
Op zondag 28 januari geeft poppenspeler Jogchem Jalink twee poppentheatervoorstellingen die gaan over het Prentenboek van het jaar. Hij brengt het verhaal letterlijk tot leven met mooie liedjes en dierenpopen, die zo uit het boek lijken gesprongen.

Samen met Ballet- en dansstudio Schiedam & Vlaardingen organiseren we die week verder nog 2 maal een les Peuterdans. Woorden en muziek zijn namelijk een hele goede combinatie.

Op woensdag 31 januari wordt er in de Korenbeurs voorgelezen voor de peuters van 09.30 uur tot 10.00 uur. En zaterdag 3 februari begint deze voorleessessie in de Korenbeurs om 15.00 uur.

Alle activiteiten zijn gratis. Graag wel van tevoren een plekje reserveren via de website van de bibliotheek: www.debibliotheekschiedam.nl.

15-01-2024