Annemarie van Ulden:

'Voor mij is deze expositie een mooi afscheid van Schiedam'

'Voor mij is deze expositie een mooi afscheid van Schiedam'

SCHIEDAM - In een bijzonder decor dat de fraaie Dorpskerk in Kethel biedt, is deze weken werk te zien van Annemarie van Ulden, die jarenlang deelneemster was van KunstWerkt. Zij is verhuisd van Schiedam naar Dieren. 

Haar werk is nog drie zaterdagmiddagen te zien. Zaterdag 13 mei en zaterdag 27 mei zal de kunstenares van 14.00 tot 17.00 aanwezig zijn op de expositie. Deze expositie in de Dorpskerk aan het Noordeinde 10 in Schiedam Noord is gratis toegankelijk.

"Ik ben heel blij met deze tentoonstelling die we al in 2020 hadden gepland. Maar ja, corona... Met gemengde gevoelens heb ik begin dit jaar Schiedam verlaten. Deze tentoonstelling maakt er voor mij een mooi afscheid van", zegt Annemarie van Ulden. "Ik ben in mijn nieuwe woning in Dieren vooral bezig met het huis opknappen en ook met het inrichten van mijn atelier dat ik pas in maart heb verhuisd naar Dieren. De laatste maanden van Schiedam ben ik nagenoeg alle afspraken voor lessen op basisscholen nagekomen die waren gemaakt voor het hele schooljaar. Dat was erg veel werk naast inpakken en opruimen. Ik heb nu een soort sabbatical wat onderwijs betreft. Wel gaat het werk voor mijn vaste illustratieopdrachten gewoon door, zoals voor theologisch vakblad De Eerste Dag. Daarnaast zijn de Chi Potatl's* die in de kerk hangen alle vier in Dieren gemaakt." 

Hoe is het om als kunstenaar in een voor jou nieuwe omgeving netwerk en bekendheid op te bouwen? "Ik heb inmiddels contact met een kunstenaarscollectief in de omgeving van Dieren. Graag zou ik ook meedoen met het Landelijke Open Atelierweekend om er een beetje in te komen. Er is een levendig kunstklimaat in de plaatsen tussen Arnhem en Zutphen. Het is wat minder geconcentreerd dan ik gewend was in Rotterdam en Schiedam, maar ook dat went."

Lees ook: 'Mens, Aarde, Woord', Annemarie van Ulden exposeert in de Dorpskerk

* Chi potatl’s, (potatl; Azteekse woord voor aardappel), Chi betekent in het Italiaans “wie” en Chi is het Chinese woord om de “natuurlijke energie van het heelal” te beschrijven.

Foto: een van de tentoongestelde werken van Annemarie van Ulden in de Dorpskerk

thumbnail_poster Final Reduced

12-05-2023