Voetgangers en fietsers maken vanavond al gebruik van brug

Voetgangers en fietsers maken vanavond al gebruik van brug

SCHIEDAM - Formeel is de Oranjebrug wegens de werkzaamheden tot woensdagochtend 6.30 uur voor alle verkeer afgesloten, zo heeft de gemeente voorafgaand aan de wisselwerkzaamheden (oud brugdek eruit, nieuw brugdek erin) laten weten. Vanavond maken fietsers en voetgangers al gebruik van de brug, met erin het nieuwe brugdek.

door Jan Schrijver

Er is bij de brug niet aangegeven of dit formeel de bedoeling is. De hekken van de afzetting staan in ieder geval aan beide kanten van de brug uitnodigend open voor fietsers en voetgangers. Dat het nu mogelijk is voor voetgangers en fietsers om reeds over de Oranjebrug te gaan, wil niet zeggen dat dat morgen tijdens de werkdag ook zo zal zijn.

O.a. de pizzakoeriers van Domino's zullen er blij mee zijn dat ze nu niet hoeven om te fietsen via de Kippenbrug. Op de eerste avond van de afsluiting, vrijdagavond, was die Kippenbrug overigens wegens de winterse neerslag spekglad. Meerdere pizzakoeriers en naar alle waarschijnlijkheid ook andere fietsers zijn vrijdagavond op de Kippenbrug onderuitgegaan.

Lees ook ons bericht van gisteren: Het slopen zat wat tegen, maar het nieuwe brugdek past

brug2

 

13-03-2023