Hij speelde betaald voetbal bij Hermes-DVS

Voetballer Piet van Mullem (83) overleden

Voetballer Piet van Mullem (83) overleden

VOETBAL - Piet van Mullem, die op 29 juli 1937 in Gouda werd geboren, speelde vier seizoenen betaald voetbal bij Hermes-DVS. Hij is op 83-jarige leeftijd onverwacht overleden.

Piet van Mullem maakte in het verpleeghuis waar hij al enige tijd woonde een ongelukkige val, aan de gevolgen waarvan hij woensdag 7 april 2021 is overleden. 

Van Mullem begon met voetballen bij ONA en vervolgens bij Jodan Boys, waarvoor hij al op zijn zestiende in het eerste elftal uitkwam.

In 1963 maakte hij de overstap naar het betaalde voetbal. Hij ging spelen in Rotterdam bij Sparta. Op het Kasteel had de aanvaller niet vaak een basisplaats. Twee jaar later werd hij door Sparta - samen met oud-international Tonny van Ede - verkocht aan Hermes-DVS. Naast het voetballen als semi-prof was Van Mullem werkzaam als buitendienstmedewerker van het GAK. 

In 1969 stopte hij met betaald voetbal en ging spelen bij SV Gouda. Hij stopte zijn actieve voetballoopbaan bij de amateurs in 1975. Daarna zou hij in de regio Gouda nog een lange carrière hebben als trainer in de amateurtop.

'Mijn beste voetbaljaren waren die bij Hermes-DVS in de Tweede Divisie', zou hij op zijn loopbaan terugkijkend -  in februari 2012 - tijdens een interview als gast bij de 'Hstorische Stamtafel' tegen verslaggever Hans Sanders zeggen.

Foto: het (inmiddels verdwenen) toegangspoortje met loket voor kaartverkoop naar het veld op Harga waar Piet van Mullem zijn beste voetbaljaren beleefde (c) De Schiedammer Online

10-04-2021