Bij preventieve fouilleeractie op station Schiedam Centrum:

Vijfmaal mes aangetroffen en driemaal drugs

Vijfmaal mes aangetroffen en driemaal drugs

SCHIEDAM - Gisteren is door de politie Schiedam en door de boa's van de gemeente Schiedam een preventieve fouilleeractie gehouden op station Schiedam Centrum. Er zijn in totaal 201 mensen gefouilleerd. In vijf gevallen werd een mes aangetroffen en in drie gevallen drugs.

De politie Schiedam geeft de volgende toelichting op de actie: "Wij hebben samen met toezicht & handhaving van de gemeente Schiedam een preventief fouilleeractie gehouden op het trein-/metrostation Schiedam Centrum. Het afgelopen jaar hebben in dit gebied regelmatig incidenten plaatsgevonden. Daarom heeft de burgemeester het gebied aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dit geeft de politie de mogelijkheid om preventief fouilleeracties te organiseren. Bij zo’n actie selecteren we willekeurig burgers om te fouilleren en te controleren op verboden voorwerpen, zoals wapens.

In dit geval selecteerden we burgers door steeds de vijfde persoon staande te houden. Om de agenten bij de actie te helpen, was er een zogeheten ‘waarnemer’ aanwezig, die erop lette dat het selecteren van burgers om te fouilleren echt willekeurig gebeurde.

In totaal zijn er 201 mensen gefouilleerd. Dit resulteerde in vijf keer aantreffen van een mes en drie keer aantreffen van drugs (opium)."

Foto bron politie Schiedam

poliactie

20-01-2023