Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen op IC daalt onder de 700

Vijfde dag op rij een daling in aantal nieuwe besmettingen

Vijfde dag op rij een daling in aantal nieuwe besmettingen

SCHIEDAM - Vandaag meldt het RIVM 2904 positieve coronatests, waarvan 12 op Schiedammers betrekking hebben en 19 op Vlaardingers. Gisteren meldde het RIVM 4494 positieve coronatests, waarvan 26 op Schiedammers betrekking hebben en 39 op Vlaardingers. 

Het is gunstig dat voor de vijfde achtereenvolgende dag de dagtotalen nieuwe coronabesmettingen zijn gedaald. Bij de aanzienlijke daling met 1600 van gisteren op vandaag, moet de kanttekening gemaakt worden dat ten gevolge van een computerstoring dit een te rooskleurig beeld geeft. Dat het aantal coronapatiënten op de IC inmiddels onder de 700 ligt, is een lichtpunt.

Volgens de cijfers van Stichting NICE liggen er vandaag 2123 coronapatiënten (inclusief de verdenkingen erop) in het ziekenhuis, van wie 673 op de intensive care. 
De afgelopen zeven dagen zijn 9 Schiedamse coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen en 3 Vlaardingse.

Vandaag meldt het RIVM voor het gehele land 7 overleden coronapatiënten. Gisteren zijn door het RIVM 13 overleden coronapatiënten gemeld. Zowel vandaag als gisteren zijn hieronder geen patiënten uit Schiedam of Vlaardingen. 

Hier lees je ons vorige artikel over de corona-ontwikkelingen:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/derde-dag-op-rij-landelijk-sprake-van-daling-nieuwe-coronabesmettingen

Foto: GGD-teststraat in Rotterdam-Zuid bij De Kuip (c) De Schiedammer Online

17-05-2021