Vijf podiumplaatsen op Zuid-Hollands kampioenschap judo

JUDO - Na anderhalf jaar zonder toernooien kon er zaterdag eindelijk weer gestreden worden op de tatami. Voor de judoka’s -18 jaar stond het Zuid-Hollands kampioenschap op het programma.

In Dordrecht kwamen de judoka’s van Sportinstituut Schiedam meteen goed voor de dag. Maar liefst vijf behaalden er een podiumplaats en plaatsten zich daarmee tevens voor het Nederlands Kampioenschap -18 jaar op zaterdag 18 september te Den Haag.

Mads-Emil Olsen werd kampioen bij de heren -66 kg en broer Sebastian Olsen won eveneens goud, in de klasse -46 kg. Zilver was er voor Kayra Uyar in de klasse -55 kg. Justin Droppert pakte het brons in de -60 kg en Juwen Leite deed dat in de -50 kg. Dylan Jansen (-73 kg) en Lieke Breedveld (-70 kg) waren ook dichtbij een podiumplaats, maar verloren helaas de strijd om het brons.

Foto v.l.n.r.: Coach Dimitri van der Hoeven, Sebastian Olsen, Mads-Emil Olsen, Justin Droppert, Juwen Leite, Kayra Uyar, coach Arthur den Hamer