Vier verdachten aangehouden wegens overtreden Opiumwet

Vier verdachten aangehouden wegens overtreden Opiumwet

SCHIEDAM - Wijkagent Izak van der Vliet meldt enkele resultaten die deze maand in de wijk Nieuwland geboekt zijn met betrekking tot de Opiumwetgeving. Zo werden binnen het bestek van twee weken vier verdachten aangehouden in verband met overtreding van genoemde wet.

Zaterdag 6 maart 2021 controleerde hij samen met collega Dennis Vahstal een man op de Johan de Wittsingel. Deze man was in het bezit van een tas met een grote hoeveelheid harddrugs en medicijnen. Verdachte is aangehouden. (lees ons eerder artikel:  
18 jarige man aangehouden op zijn pillendoos op twee wielen
https://www.deschiedammeronline.nl/stad/details/18-jarige-man-aangehouden-op-zijn-pillendoos-op-twee-wielen )

Dinsdag 9 maart 2021 ontving hij via een DM (direct bericht via social media) een melding van drugs dealen op de Schimmelpenninckstraat - Nieuwe Damlaan. De dealer was al gevlogen. De politie besloot om registratie met alle informatie vast te leggen in het politiesysteem. Maandag 15 maart 2021 controleerden agenten in Vlaardingen het voertuig. Harddrugs werden aangetroffen en een verdachte werd aangehouden.

Dinsdag 16 maart 2021 volgden agenten een voertuig door Schiedam. Op de Johan de Wittsingel vond er mogelijk contact/overdracht van drugs plaats. In Rotterdam werd het voertuig aan de kant gezet en zeker niet zonder resultaat. Bij 1 van de 2 inzittenden werden harddrugs aangetroffen. Beiden werden aangehouden.

"Ik ben uiteraard niet happy met dergelijke signalen in de wijk. Waar ik wel blij van word, zijn de signalen van de betrokken wijkbewoners die mij steeds beter weten te vinden! Zo ziet u maar dat melding maken wél zin heeft. Misschien niet direct resultaat, maar op termijn zou dit net het plusje kunnen zijn dat wij nodig hebben. En uiteraard stopt het hier niet en blijven wij doorwerken voor een veilige wijk", zo roept Izak van der Vliet de inwoners op toch vooral te blijven melden.

Signalen? DM-bericht mag altijd; niet als je iets 'heterdaad' ziet gebeuren. Dan kun je 112 bellen. Anoniem informatie doorgeven? Dat kan bij Meld Misdaad Anoniem: 08007000.

Foto: bron Izak van der Vliet, Politie Schiedam

Lees ook:
22-3-2021 - 'Centrum voor versnijden van drugs' aan Bachplein opgerold
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/centrum-voor-versnijden-van-drugs-aan-bachplein-opgerold

 

22-03-2021