Vier Schiedamse sporters toegevoegd aan Erecirkel

Vier Schiedamse sporters toegevoegd aan Erecirkel

SCHIEDAM - Op vrijdag 28 januari worden vier nieuwe medailles toegevoegd aan de Erecirkel van sporters in de hal van het Stadskantoor. De vier sporters die hiermee geëerd worden met een medaille in die cirkel zijn Truus Woord (turnen), Abe de Vries (winnaar Elfstedentocht), Jan Willem Nooteboom (motorsport) en Bob Slavenburg (bridge).

De Erecirkel werd bijna een jaar geleden onthuld. De Erecirkel is een manier om Schiedamse sporters, die een grote sportieve prestatie hebben geleverd blijvend te eren. Aan de bij de instelling van de cirkel geëerde 56 sporters worden er nu vier toegevoegd. 

De Erecirkel is er gekomen na een initiatief uit de gemeenteraad. Schiedammers konden sporters voordragen voor een plek in de Erecirkel. Elk jaar bestaat opnieuw de mogelijkheid om de Erecirkel uit te breiden, afhankelijk van de prestaties op nationaal en internationaal niveau. Dat kunnen nieuwe prestaties zijn, maar het is ook mogelijk om sporters toe te voegen die nog niet eerder waren voorgedragen.

Het gaat om Schiedamse sporters of teams van 18 jaar en ouder, die nationaal kampioen zijn geworden, een Europese of wereldtitel hebben behaald of hebben meegedaan aan de Olympische of Paralympische Spelen. Behalve kampioenen komen ook sporters in aanmerking die kunnen bogen op een unieke sportprestatie of een grote prestatielijst. En Schiedamse niet-sporters en organisaties die een (inter)nationale uitstraling hebben gehad op de sport.

Het bijplaatsen van de medailles gebeurt in aanwezigheid van wethouder Antoinette Laan (Sport) en de raadsleden Jaap Pegtel en Bertus Feelders, die destijds het initiatief hebben genomen voor de Erecirkel. Speciale gast is Truus Woord. Zij zal in het zonnetje worden gezet.

Lees ook onze eerdere artikelen:
Zo ziet de Erecirkel van 56 sporters en sportteams eruit
https://www.deschiedammeronline.nl/sport/details/zo-ziet-de-erecirkel-van-56-sporters-en-sportteams-eruit 

Deze 56 sporters en sportteams staan in de lijst
https://www.deschiedammeronline.nl/sport/details/deze-56-sporters-en-sportteams-staan-in-de-lijst
 

Foto: Abe de Vries (De Knipe, 11 april 1907 – Schiedam, 17 december 1995) (foto door Polygoon Hollands Nieuws - Media afspelen, CC BY-SA 3.0 nl, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12676011)

27-01-2022