Vespucci Kwartet te gast in Westvest90-kerk Schiedam

Vespucci Kwartet te gast in Westvest90-kerk Schiedam

SCHIEDAM - Vrijdagavond 31 maart 2023 is het podium van de Schiedamse Westvest90-kerk voor het Vespucci Kwartet. Op het programma staan het Quinten kwartet van Haydn, Langsamer Satz van Webern en Strijkkwartet No. 3 van Brahms.

“Het werk van Brahms is voor mij persoonlijk een favoriet”, zegt Lisanne Soeterbroek, eerste violiste van het kwartet. “Het is een gecompliceerd stuk, dat maakt het zo fascinerend om er keer op keer aan te sleutelen. Hoe vaker je ermee bezig bent, hoe meer je de schoonheid gaat zien en begrijpen. Ook het stuk van Webern spelen we graag en vaak. Als de locatie en het moment het toelaten, gaan we tijdens het spelen verspreid om het publiek heen staan. Dat geeft een ongelooflijk mooi klankeffect en de hartstocht en passie komen nóg dieper binnen.”

Het Vespucci Kwartet werd opgericht in 2009 en speelt inmiddels op vele podia in Nederland, Duitsland en België. Het kwartet verzorgde optredens tijdens het Amsterdamse Grachtenfestival Amsterdam en het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht. In 2015 speelden zij, in het bijzijn van prinses Beatrix, tijdens de officiële opening van de nieuwe vleugel van het Van Gogh Museum. De leden van het kwartet zijn ook actief in de orkestwereld. Zo is Lisanne Soeterbroek eerste concertmeester van het Antwerp Symphony Orchestra en maken violiste Marieke Kosters, altvioliste Stephanie Steiner en cellist Douw Fonda deel uit van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Vespucci Kwartet
Vrijdag 31 maart 2023 | 20.15 uur
Locatie: Westvest90-kerk, Westvest 90, Schiedam
Tickets & Info: www.westvest90.nl

Tekst: Westvest90
Foto: Vespucci Kwartet, fotograaf Ben Deiman
(advertentie)

18-03-2023