Karin de Vries (AOV):

"Vertrek van GL/PS uit de coalitie naar aanleiding van mobiliteit?"

"Vertrek van GL/PS uit de coalitie naar aanleiding van mobiliteit?"

SCHIEDAM - GroenLinks en Progressief Schiedam zijn uit de coalitie gestapt, waarin nu AOV Schiedam, VVD, D66 en CDA zijn achtergebleven. Deze coalitie heeft door het vertrek van GL/PS een minderheid in de raad, maar maakt de periode tot de verkiezingen in maart 2022 af. Karin de Vries, fractievoorzitter AOV, zegt dat haar partij verbaasd is over het feit dat de mobiliteitsvisie voor GL en PS een breekpunt was. "Vertrek van GL/PS uit de coalitie naar aanleiding van mobiliteit?", zo vraagt zij zich af. Hieronder licht Karin de Vries dit toe.

INGEZONDEN

"In november 2020 heeft het AOV al tegen de mobiliteitsvisie gestemd. Dit omdat het voor het AOV onacceptabel was, dat betaald parkeren onder de A20 zou worden ingevoerd zonder volledige participatie van inwoners. Het moet daarom ook geen verrassing zijn geweest, dat het AOV ook tegen het uitvoeringsprogramma mobiliteit zou stemmen.

Over mobiliteit waren ook helemaal geen afspraken vastgelegd in het coalitieprogramma. Vandaar dat het AOV heel verbaasd was dat GroenLinks en Progressief Schiedam dit wel als een breekpunt hebben aangegrepen.

Uit de mobiliteitsenquête bleek duidelijk, dat de bewoners van Schiedam betaald parkeren niet als oplossing zagen voor het parkeerprobleem. Er is zelfs tijdens wijkbijeenkomsten medegedeeld, dat meedoen aan de enquête niet automatisch de invoering van betaald parkeren tot gevolg zou hebben. Niks bleek minder waar.

Sommige partijen pleiten ervoor om opnieuw in gesprek te gaan met de bewoners.

Het AOV vindt dit niet nodig, want er ligt een enquête klaar om te gebruiken. Wel ziet het AOV oplossingen in het opzetten van een wijkuitvoeringsplan samen met de wijkbewoners net zoals dat indertijd in de Staatsliedenbuurt heeft plaatsgevonden.

Samen met de bewoners zoeken naar de juisten oplossingen en die faciliteren!

Karin de Vries (AOV)"

Foto: Karin de Vries, in een interview met Jan Willem de Boer van JW TV Schiedam in mei 2021, een van de onderwerpen die hierin ter sprake komt is betaald parkeren, je kunt de video zien door op de afbeelding hieronder te klikken.

30-09-2021