In Theater aan de Schie

Verrassend optreden tijdens gratis lunchconcert

Verrassend optreden tijdens gratis lunchconcert

SCHIEDAM - Vanmiddag genoten vele muziekliefhebbers van een bijzonder lunchconcert met een quatre-mains als toegift.

Tekst en foto’s: Rob van der Stel

Vanmiddag zou het viool-pianoduo Frédérique Lande & Chris van de Kuilen het lunchconcert in het Theater aan de Schie verzorgen. Door een blessure was Chris niet in staat achter de piano plaats te nemen. Het was dan ook verrassend dat Frédérique haar viool aan de kant schoof en de vele muziekliefhebbers liet genieten van een solo-piano optreden.

Zij had voor dit concert een gevarieerd programma samengesteld met klassieke en moderne werken van onder andere Joseph Haydn, Franz Liszt en César Franck. Leuk was dat zij voor het spelen uitleg gaf over de werken en bij Liszt het verhaal over het ontstaan van het werk tijdens een reis.

Verrassend was ook de toegift die Frédérique samen met Alexander Chater, de samensteller en presentator van de lunchconcerten, verzorgde door samen achter de piano plaats te nemen voor een spontane quatre-mains.

De laatste twee gratis lunchconcerten van dit seizoen worden gehouden op 29 mei en 12 juni.

Onlangs presenteerde het Theater aan de Schie in samenwerking met Opera aan de Schie en Alexander Chater het nieuwe programma voor het seizoen 2024-2025. Voor het eerst zijn in het programma alle lunchconcerten opgenomen met veel bekende namen maar ook nieuwe verrassingen. Op 25 september begint deze nieuwe reeks tweewekelijkse gratis lunchconcerten. Reserveren is niet nodig, neem plaats op de banken en geniet!

afbeelding
afbeelding

15-05-2024