Visie is "Samen bouwen aan:"

"Vernieuwde Brandersfeesten voor alle Schiedammers"

"Vernieuwde Brandersfeesten voor alle Schiedammers"

SCHIEDAM - Na de bekendmaking aan de pers van het bestuur en de commissie en commissieleden, ging de nieuwe voorzitter van de Brandersfeesten, Pim Koning, in op de opgestelde visie die getiteld is 'Samen bouwen aan de vernieuwde Brandersfeesten voor alle Schiedammers'.

Visie: 'Samen bouwen aan de vernieuwde Brandersfeesten voor alle Schiedammers'

1. "Schiedam kent een lange traditie van succesvolle feesten, zoals het Maasboulevardfeest en de Brandersfeesten (BRF), beide zijn er niet meer.
Wat wij voor ogen hebben met de vernieuwde BRF?
a. Vernieuwing
b. Samenwerking
c. Inclusiviteit

Het moet een evenement worden waarin alle Schiedammers, ongeacht hun achtergrond, zich welkom en betrokken voelen. Verbondenheid en ontmoeten zijn hierin belangrijke woorden.

2. Vernieuwing: inspiratie voor de toekomst
Een spreekwoord zegt: als je doet wat je deed, krijg je wat je had!
De ontwerpfase van de vernieuwde BRF zal in het teken staan van nieuwe ideeën en innovatie. Hoe kunnen wij de nieuwsgierigheid bij de inwoners prikkelen en hen uitdagen om deel te nemen aan het feest of zelfs meewerken in de vormgeving. Ook duurzaamheid zal hoog op de lijst staan. 

3. Inclusiviteit: iedereen is welkom, van jong tot oud
De brede opzet van de vernieuwde BRF moet een warm welkom bieden aan alle Schiedammers, ongeacht leeftijd, afkomst of fysieke capaciteiten.

4. Samenwerking: verbinden en versterken
Dit moet centraal staat bij de BRF. Het is wenselijk om de gemeente, Schiedam Partners, het Centrummanagement en soortgelijke partijen in een vroeg stadium te betrekken. Gisteren zijn al de eerste contacten gelegd met de wethouder (Frans Hamerslag, red.).

Tevens is het belangrijk partijen als de horeca, middenstand, lokale bedrijven, de culturele sector, gemeenschapsorganisaties, sponsoren en vrijwilligers actief te betrekken bij de voorbereiding.

Tot slot
Wij nodigen alle Schiedammers uit om deel te nemen aan deze opwindende reis naar de vernieuwde BRF. Samen bouwen wij aan de vernieuwde BRF waarnaar iedereen, ieder jaar zal uitkijken", zo besloot Pim Koning het delen van de visie. 

 

Lees ook ons eerdere artikel:
Zij gaan de Brandersfeesten 2024 organiseren

Foto: Pim Koning maakte in een persconferentie in De Markies het nieuwe bestuur en de commissies bekend en ging uitgebreid in op de opgestelde visie

05-10-2023