Vergunningaanvraag voor:

Verbouwen van pakhuis tot tien appartementen

Verbouwen van pakhuis tot tien appartementen

SCHIEDAM - De gemeente heeft een aanvraag vergunning ontvangen voor het verbouwen van een voormalig monumentaal pakhuis tot tien appartementen. Dat heeft de gemeente op 21 december 2022 gepubliceerd.

De gemeente Schiedam heeft op 8 december 2022 een aanvraag voor een Omgevingsvergunning ontvangen. De vergunning is aangevraagd voor het verbouwen van een voormalig monumentaal pakhuis tot 10 appartementen op locatie Nieuwe Haven 109, 3116 AC Schiedam.

Het betreft de volgende activiteit(en):

•activiteit die betrekking heeft op een gemeentelijk monument
•het bouwen van een bouwwerk
De aanvraag is geregistreerd onder zaaknummer Z2022-00000134.

Procedure
"De aanvraag zal worden behandeld volgens de reguliere procedure. Nadat de aanvraag is beoordeeld neemt de gemeente een besluit. Dit gebeurt over het algemeen binnen acht weken na ontvangst van de aanvraag. Wij kunnen deze termijn één keer verlengen met zes weken. Wij kunnen de termijn ook opschorten als er aanvullende gegevens van de aanvrager nodig zijn", zo laat de gemeente weten. "U kunt nu alvast de aanvraag van de vergunning bekijken en hierover vragen stellen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Schiedam via contact@schiedam.nl of het telefoonnummer 14 010."

N.B. redactie
Het gebouw is een Rijksmonument (nr. 525437). Het werd gebouwd in 1858. Hierin was een distilleerderij gevestigd. Rond de eeuwwisseling van 19e naar 20e eeuw krijgt het de functie van pakhuis voor de Indische Handelscompagnie. Je kunt meer over het gebouw lezen op deze webpagina: https://rijksmonumenten.nl/monument/525437/new-york/schiedam/

Lees ook onze eerdere artikelen:
Er komen woningen op hoek van Nieuwe Haven en Schoolstraat. Wonen in New York in Schiedam

Amateur Kunstenaars Collectief moet binnen 2 weken het pand uit

Er wordt vandaag hard gewerkt om deze panden leeg te krijgen

Na 3 weken Schoolstraat moet Reliek Antiek alweer verhuizen

Foto van het pand New York, in februari 2021 genomen door Louise Melchers

22-12-2022