Drukke dagen voor oliebollenbakker Sterrenberg; Nico geeft oliebollentips aan JW

Verbeter jij het record van 13 oliebollen eten in 12 minuten?

Verbeter jij het record van 13 oliebollen eten in 12 minuten?

SCHIEDAM - De drukke dagen komen eraan voor Oliebollenkraam Nico Sterrenberg. Op zaterdag 30 en zondag 31 december is er muziek om het mogelijke in de rij staan te veraangenamen. Als je de oliebollen al eerder haalt, hoe bewaar je ze dan?, vroeg JW aan Nico. Meer vragen én de antwoorden erop zie en hoor je in onderstaande video. Ook lees je hieronder over de winterpret na de jaarwisseling: springkussens en de oliebollen-eet-wedstrijd. Het record staat op het eten van 13 oliebollen in 12 minuten. Ga jij dat verbeteren?

video door Jan Willem de Boer van JW TV, foto's door Jan Schrijver

Het worden drukke dagen in aanloop naar nieuwjaarsdag 1 januari 2024. Om het mogelijke in de rij staan te veraangenamen is er zaterdag en zondag muziek. Op zaterdag 30-12 vanaf 16.00 tot 22.00 uur draait er een DJ. Ook op zondag 31-12 van 12.00 tot 16.00  is er muziek, waaronder livemuziek. 

Na nieuwjaarsdag gaat de oliebollenkraam weer open en de winterpret op de Koemarkt door. Omdat het kerstvakantie is, zullen er van 2 tot 8 januari van 11.00 tot 18.00 uur springkussens zijn voor de kinderen. Ze kunnen er gratis gebruik van maken. 

De oliebollen-eet-wedstrijd is op zondag 7 januari 2024 om 17.00 uur op de Koemarkt. Deelname staat open voor 18 jaar en ouder. Deelname is gratis. De winnaar wint een diner voor twee bij restaurant De Markies.

De inschrijving is geopend.  Je kunt je inschrijven via winterpret-schiedam@hotmail.com

De winnaar van vorig jaar, Marcel van Klink, doet weer mee. Dat is dus een mooie uitdaging om hem te verslaan. Hij werkte vorig jaar 13 oliebollen in 12 minuten naar binnen, wat trouwens een evenaring was van het wereldrecord. Ga jij Marcel verslaan? En gaat het wereldrecord sneuvelen? Wil je alvast weten hoe Marcel zich vorig jaar voorbereidde op deze challenge? Lees dan het artikel van 7 januari 2023 met 'het geheim van Marcel'. 



eten3

28-12-2023