Code oranje verlengd tot één uur vannacht

Vele tientallen meldingen van aanrijdingen en valpartijen

Vele tientallen meldingen van aanrijdingen en valpartijen

REGIO - "Het is opnieuw verraderlijk glad in de regio. Ga niet onnodig de weg op. Wees alert en voorzichtig. Er worden vele tientallen aanrijdingen en valpartijen gemeld bij de meldkamer. Neem geen onnodige risico’s, maar blijf thuis als je niet weg moet." Zo luidt om 21.20 uur de melding van Rijnmondveilig.nl, de gezamenlijke website van de hulpdiensten en autoriteiten in onze regio.

"Inmiddels heeft het regenfront Zuidwest-Nederland bereikt. Waar buien vallen, zien we ongelukken gebeuren door #ijzel - zoals hier op de A15. Diverse wegen zijn dicht. Als het niet nodig is, ga niet de weg op zolang #codeoranje van kracht is. Actuele info: http://rwsverkeersinfo.nl", is de tekst van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie bij deze afbeelding (bron Twitter @RWSverkeersinfo).

Werd er eerder vandaag door het KNMI voor de provincie Zuid-Holland wegens de verwachte gladheid de 'code oranje' waarschuwing gegeven voor de periode tussen 17.00 en 21.00 uur, inmiddels is deze periode verlengd en is het tot 01.00 uur vannacht 'code oranje'. 

Om 9.07 uur twitterde fotograaf Jeffrey Jacobs van Nieuws Op Beeld: "De snelweg #A20 is afgesloten vanwege ijzel. Er zijn meerdere ongelukken gebeurd. Hier een filmpje tussen Rotterdam Delfshaven." Je kunt het filmpje zien op twitteraccount @JeffreyNOB

Om 9.45 uur Twitterde de Politie Eenheid Rotterdam e.o.: "Mensen, het is echt glad! In de meldkamer zijn vanavond meer dan 80 (!) ongevallen gemeld, voornamelijk op snelwegen. Gelukkig zijn nog geen noemenswaardige gewonden gevallen, maar wel veel schade. Loop geen risico op ongeval of lang wachten op hulp in de kou! Ga niet de weg op!"

Hier lees je het eerdere artikel van vandaag: Verraderlijk glad door ijzel en/of neerslag op bevroren ondergrond

18-12-2022