Veiliger en duurzamer wonen en ook nog de prijs van je huis opdrijven?

Veiliger en duurzamer wonen en ook nog de prijs van je huis opdrijven?

Hoe zuidelijker je komt, des te vaker je ze ziet: allerlei soorten raambekleding waarmee bewoners hun huis 's winters warmer en 's zomers koeler houden. Slim, want er kleven meer zeer bruikbare aspecten aan buitenraamdecoratie, die tezamen zelfs de waarde van je woning verhogen. Rolluiken zijn daar een mooi voorbeeld van.

Buitenraambekleding in diverse stijlen en soorten
Het begrip raamdecoratie voor de buitenkant van een woning is op veel manieren op te vatten. Zo bestaan er zonneschermen die voor schaduw op je terras zorgen, sierlijke markiezen voor horeca- en winkelpanden, en rolluiken die de vensters van woningen ontoegankelijk maken voor inbrekers. Lees hier meer over het op maat laten maken en installeren van deze buitenraambekleding, waarmee je gevel een oppepper krijgt.

Isolerende werking in alle seizoenen
Naast de inbraak werende werking is het huis met rolluiken voorzien van betere isolatie, althans, in gesloten toestand. Tijdens gure winters hou je de kou buiten terwijl het huis koeler blijft in de zomer. Daarmee verminder je het energieverbruik in je woning en creëer je een zogenaamd unique selling point wanneer je de boel te koop zou zetten. Tot die tijd geniet je zelf van de voordelen van rolluiken, zodat deze een prima investering op zowel de korte als lange termijn vormen.

In alle rust een (middag)slaapje doen
Omdat rolluiken veel storende factoren van buitenaf reduceren, slaap je rustiger. Zojuist werd al opgenoemd dat het huis onaantrekkelijker wordt voor het dievengilde, maar ook van ongewenste lichteffecten heb je minder last. Denk aan straatverlichting, verkeer en 24 uur per dag flikkerende reclame. Nederland kent een hoge mate van lichtvervuiling, mede door industrie, en we wonen dicht op elkaar. Daarom is het fijn dat rolluiken ook geluiden dempen. Een middagdutje doen na een vroege- of nachtdienst? Dat is prettiger met de neergelaten rolluiken.

Geborgen en knus gevoel
En dan is het woord privacy nog niet eens gevallen. Voorbijgangers hoeven niet bij je naar binnen te kijken. Het is nog net geen hobby van avondwandelaars om te gluren welk tv-programma je aan hebt staan, of wat je die avond voor eten serveert. Dat knusse, geborgen gevoel is op zich al genoeg reden om voor deugdelijke raambekleding te zorgen. Je kiest zelf voor de soort bediening van je rolluiken. De één gaat voor elektrisch, de ander vindt het niet erg om ze met de hand te openen en sluiten. Bovendien zijn er allerlei kleuren beschikbaar die mooi bij de stijl van je woning passen. Overweeg deze aanschaf voor meer woongenot, duurzaamheid en veiligheid.

16-11-2023