14 daadkrachtige horecabazen bieden Schiedam 3 dagen feest

14 daadkrachtige horecabazen bieden Schiedam 3 dagen feest

SCHIEDAM - Veertien horecaondernemers in het centrum bieden de stad volgend weekend het muzikale evenement Live on Stage. We geven graag een groot compliment aan de daadkrachtige Schiedamse horeca-ondernemers die hiermee een prachtig feest neerzetten, waarmee je bijna zou vergeten dat zij – en eigenlijk ook alle inwoners van Schiedam - enkele maanden geleden volkomen overrompeld werden met een abrupt einde van een in tientallen jaren opgebouwde traditie van de Brandersfeesten Schiedam.

door Rob van der Stel (tekst en foto)

Veertien horecaondernemers, ieder in hun vertrouwde omgeving en met een eigen programma, verzorgen van vrijdag 22 tot en met zondag 24 september een muzikaal weekend met artiesten uit binnen- en buitenland.

‘Nog ongeveer een week en dan gaat het dak eraf in het centrum van Schiedam tijdens het evenement Live on Stage’, zo beloofde centrummanager Pim Schenkelaars ons onlangs. Maurice Haverkamp, voorzitter Stichting Centrummanagent Schiedam, vertelde ons tijdens een gesprek dat alles op koers ligt om er een topweekend van te maken. 

Op de foto is Maurice in overleg met (rechts) Saskia Wielders van Eetcafé De Koemarkt en (links) Janet van Gelderen van Café ’t Anker. Beide dames zijn druk met de voorbereidingen voor het feest. Door de jarenlange ervaring met het organiseren van feesten bevorderen zij al jarenlang de gezelligheid in het centrum. Er verrijzen podia bij de diverse cafés waar een groot aantal optredens vanaf vrijdag 20.00 uur van start zullen gaan. Op de twee volgende dagen gaat het programma vanaf 12.00 uur van start. Op zondag is er ook gelegenheid om te winkelen. Diverse ondernemers hebben toegezegd om de deuren te openen. 

Zanger/entertainer René Muller is op alle dagen aanwezig bij Saskia op de Koemarkt, waar hij verspreid over de dagen meer dan tien verschillende artiesten ontvangt zoals Demy de Groot. Op zaterdag Arno Kolenbrander, eens winnaar van de Soundmixshow en deelnemer aan The Voice of Holland. Op zondag staat Daantje op het podium. Zij komt uit de Jordaan en zingt al meer dan twintig jaar. Ze stal de harten van het publiek bij Bloed, Zweet en Tranen.

Janet benadrukt dat haar Café ’t Anker nauw samenwerkt met het tegenover gelegen restaurant Oniria. Bij haar starten de optredens op vrijdag met de Schiedamse zanger Bob Offenberg en DJ Hendrik. Op zaterdag treedt Andrea (Caroline van Batenburg), de vrouwelijke lookalike van Andre Hazes op.

Saskia en Janet hebben er veel zin in en zijn ervan overtuigd dat het wederom een knalfeest gaat worden met voor ieder wat wils.

Ook de andere horeca ondernemers waarvan het volledige programma en de line-up te zien is op  www.schiedamcentrumlive.nl bieden een zeer gevarieerd programma met karaoke, dj’s en een groot aantal optredens.

Naast de horeca-initiatieven zijn er in hetzelfde weekend nog tal van andere leuke activiteiten. Het Houtje Touwtje Pop-up Terras met Helse Happen en Holy Spirits voor (of bij regen binnen in) de Havenkerk. In de Grote- of Sint Janskerk de MEVO Bazar, Sla je slag! Er is van alles te koop. 

Het Stedelijk Museum Schiedam presenteert een tentoonstelling gewijd aan de Nederlandse jaren van de Japanse kunstenaar Yayoi Kusama. Te zien zijn de werken die ze maakte tijdens verschillende periodes waarin ze in Nederland woonde en werkte. 

In het jarige Theater aan de Schie is er op zaterdagavond het Laad- en losfestival. Jazz, dance, latin, salsa en afrobeat. De heerlijke sound van New Cool Collective krijgt iedereen gegarandeerd aan het dansen en zorgt voor een heerlijke nazomeravond!

12-09-2023