Veel sloopwerk door Brandweer Schiedam bij woningbrand Rotterdam

Veel sloopwerk door Brandweer Schiedam bij woningbrand Rotterdam

SCHIEDAM - Bert Sieders van de A-ploeg van de Brandweer Schiedam had vandaag zijn laatste werkdag voor zijn vakantie. Dat werd een bijzonder drukke dag, met een uitruk naar een woningbrand aan de Bergsingel in Rotterdam.

Vanochtend aan het begin van zijn dienst twitterde hij: "Laatste dienst voor de vakantie. Mijn kantoor maar eens opruimen." Daar zal het niet echt van gekomen zijn, al moest hij beroepshalve heel erg veel opruimen vandaag.

Manschappen van de kazerne Schiedam werden namelijk opgeroepen voor de brand die vanmiddag woedde in een woning aan de Bergsingel in Rotterdam Noord. Om 12.43 uur meldde Rijnmondveilig.nl erover: "Op de 3e etage van een woning is brand uitgebroken. Nog niet duidelijk is of er nog mensen aanwezig zijn. De brandweer is met meerdere eenheden onderweg." Om 12.52 uur werd aangevuld: "Er zijn geen mensen in de woning aangetroffen. De brandweer is druk bezig met bluswerkzaamheden." Uit de ernaast gelegen woningen werden tien personen geëvacueerd. Om 16.28 uur had de brandweer alle werkzaamheden afgerond en werd de locatie weer vrijgegeven.

Om iets over vijven post Bert Sieders deze foto, met daarbij de tekst: "Even bijkomen. Veel sloopwerkzaamheden gedaan door brandweer Schiedam en kazerne Frobenstraat. Brand al geblust door kazerne Baan en Bosland."

Foto: door Bert Sieders, Twitter @luxonist

01-08-2022